Navalnij és Putyin különös háborút folytat egymással

2021. március 30. 09:40

Az orosz elnök nem hajlandó a nevén említeni az ellenzéki vezetőt.

2021. március 30. 09:40
null

Az orosz elnöknél 24 évvel fiatalabb ellenzéki, Alekszej Navalnij malmára hajtja a vizet a tekintélyes korkülönbség – számol be az Euronews. Vlagyimir Putyin tagadta, hogy az FSZB, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat emberei mérgezték meg Navalnijt, akit csak a „berlini klinika pácienseként” emlegetett. Egyik legádázabb ellenfelének nevét ugyanis szinte sosem mondja ki. Putyin az eltelt két évtizedben a legváltozatosabb módon oldotta meg a kérdést. „Egy politikus gyönge mása”, „bizonyos politikai erő”, „az ön által említett illető”, „ez az úr” – így jellemezte Navalnijt anélkül, hogy kimondta volna nevét.

Putyin egyszer tett kivételt. Egy állófogadáson, 2013-ban egy újságíró azt kérdezte tőle, hogy a Navalnij nevével kapcsolatos „omerta”, a maffia hallgatási fogadalma szándékos? „Nem, miért? Alekszej Navalnij az ellenzéki mozgalom egyik vezéregyénisége” – reagált Putyin. Idővel azonban teljesen felhagyott a gyakorlattal. Navalnijt ezzel párhuzamosan mellőzik az állami tévében, vagy ha nagy ritkán említést is tesznek róla, akkor kizárólag hátrányos fényben tüntetik fel.

A nevenincs ellenzéki kegyelemdöfést Putyin állítólagos fekete-tengeri palotájának részletes leírásával adta meg. Az oknyomozó riportban feltárt, fényképekkel gazdagon illusztrált adatok szerint az összesen 17 ezer négyzetméteres épületkomplexumnak saját temploma és kikötője van, az itt dolgozó több ezer ember még fényképezős mobiltelefont sem vihet be az ellenőrzőpontokat elkerülve megközelíthetetlen területre.

Navalnij és csapata egy, a palotán dolgozó építési vállalkozó segítségével tudták elkészíteni a posztjukban szereplő interaktív látványterveket, a vállalkozó ugyanis átadta nekik a palota részletes alaprajzát és terveit, amelyeken a helyiségekben lévő szőnyegek mintázatától kezdve az ott lévő bútorok cikkszámáig minden szerepel.

Fotó: MTI

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. március 30. 20:39
A Navalníj-ügyről: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#navalnij
Falfirka
2021. március 30. 13:18
ez az ürge putyinhoz képest egy lepkefing. addig él, amíg putyin akarja, hogy éljen.
Budai Katalin
2021. március 30. 12:09
Nem értem ezt az egész történetet. 1. Ha Putyin meg akarta volna mérgezni ezt a mukit, akkor bármikor megmérgezhette volna, nem kicsit, nagyon. 2. Pár hónappal ezelőtt egy olyan angol nyelvű anyag keringett az interneten, amely legalább 20 rezidenciát mutatott be kívül, belül, amelyekre azt írták, hogy mind Putyiné. Saját szememmel láttam, sőt végig is néztem.
MayorAnna
2021. március 30. 11:16
Navalnij nincs se abban a helyzetben, se abban a súlycsoportban, hogy Putyin elnök ellenfele legyen. Navalnij egy fölbérelt/fizetett ügynök-hogy a vérbe' lehetne ellenfele egy Államférfinek?! Ne túlozzunk, kérem! Navalnij örüljön hogy luk van a seggén, hogy él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!