„Fertőzéscunamitól” tart a delta és az omikron variáns egyidejű terjedése miatt a WHO főigazgatója

2021. december 29. 19:49

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szerint „szökőár” vár ránk.

2021. december 29. 19:49
null

A koronavírus delta és omikron variánsainak egyidejű terjedése miatt „fertőzéscunami”, a fertőzöttek számának „szökőárszerű” megugrása fenyeget – figyelmeztetett szerdai genfi sajtótájékoztatóján az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

A delta és az omikron olyan ikerveszély, amelyek miatt a fertőzöttek száma korábban nem látottra nő,

csúcsra járatva a kórházi kezeléseket és a halálozásokat” – mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.

„Nagyon aggódom amiatt, hogy a különösen fertőzőképes és a deltával egy időben terjedő omikron esetcunamihoz vezet. Ez hatalmas nyomást gyakorol már most és fog a jövőben is a kimerült egészségügyi személyzetre és az összeomlás szélén álló egészségügyi rendszerekre” – tette hozzá.

Tedrosz ismételten felszólította az országokat, hogy igazságosan osszák el a védőoltásokat, és figyelmeztetett, hogy a gazdagabb országoknak az emlékeztető oltások iránti „lelkesedése” megfoszthatja a szegény országokat a vakcináktól. A főigazgató hozzátette: a WHO azért kampányol, hogy minden országban 70 százalékos legyen a lakosság átoltottsága 2022 közepére, ami hozzájárulhat a járvány akut szakaszának a lezárásához.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darling
2022. január 01. 22:15
HOLD-UP c. francia film youtube-on fr vagy ang. "kötelezően ajánlott"
darling
2022. január 01. 22:13
Éppen a napokban nyilatkozott ugyanez az ember, h 2022-ben vége lesz a járványnak, noha nem ígérte, h melyik hónapban (bár lehet, h már azt is tudja). Csak még be kell oltani a fél világot, mert gyártják a vakcinákat. Kb ezt lehetett - "rosszhiszeműen" - kiolvasni az egyik francia cikkből. És azt is, h fekete-Afrikában nincs nagy igény a vakcinákra, mert nem tombol a vírus. Nem vicclap volt pedig. A tájékoztatás, mondhatni, teljeskörű: nyilatkoznak, olvasunk vmit és annak az ellenkezőjét is! Olvastam a VG-ben talán, h a külminiszter tárgyal az oroszokkal a 3. tip. vakcina, a Sputnik Light vásárlásáról is. Azóta nincs hír róla! Pedig kellene venni (hacsak a Fényességes Porta le nem állíttatta az akciót, mert utalja a Pfizert)!
Andilla
2021. december 30. 12:08
Elfelejtették közölni a hírben, hogy Tejbegrízusz ezt is mondta: "Egyes országok az emlékeztető oltásokat arra használják, hogy gyerekeket öljenek meg vele." ("Some countries are using to give #boosters to kill children.") https://www.youtube.com/watch?v=NHgoeIdti-A&t=155s Igaz, hogy csak úgy, véletlenül csúszott ki a száján...
fado
2021. december 30. 09:03
Víruscumi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!