Ennyi helyen nincs még eredmény – mikor lesz?

2022. november 10. 12:17

Már csak kevesebb mint negyven képviselői hely sorsa kérdéses.

2022. november 10. 12:17
null

A legutóbbi szerdai előrejelzések szerint a demokraták 191 képviselői hellyel, a republikánusok pedig 209 mandátummal rendelkeznek. 35 hely sorsa ugyanakkor még nem dőlt el. Mint ismert a többséghez 218 mandátum szükséges a The Hillen megjelent, általunk frissített adatok alapján.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a kongresszusi irányításért folyó, a vártnál szorosabb „harcban” napokba telhet, amíg az amerikaiak megtudják, hogy Biden elnök demokratái birtokolják-e a képviselőházat vagy a republikánusok szerzik meg a többséget.

A The Hill rámutatott, hogy

az idei félidős választások éjszakája úgy telt el, hogy nem volt egyértelmű, melyik párt fogja irányítani a Kongresszust.

A képviselőházért folytatott szoros verseny mellett a demokraták továbbra is abban reménykednek, hogy a még folyamatban lévő szenátusi verseny az ő javukra fog dőlni.

Nincs pontos időpont arra vonatkozóan, hogy mikorra várható a végleges eredmény. A szoros verseny miatt napokba, de akár hetekbe is telhet mire megtörténik az eredmények véglegesítése – tették hozzá.

Meglepő demokrata győzelmek

A portál cikkében kitért arra, hogy a demokraták több olyan helyen is győzelmet arathatnak, ahol az elemzők nem számítottak rá. Példaként hozták többek között Rhode Islande-t, ahol a demokrata Seth Magaziner várhatóan megnyeri a 2. kongresszusi körzetet, miután a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint republikáus ellenfele fölé kerekedett.De úgy tűnik, hogy Coloradóban a demokrata Adam Frisch megelőzheti a republikánus Lauren Boebertet abban a körzetben, amelyet a republikánusok korábban könnyen megnyertek.

A The Hill arra is felhívta a figyelmet, hogy a levélben leadott szavazatok szintén meghosszabbítják az eredmény kihirdetését. Igaz ez többek között Pennsylvaniára is, ahol az állam megbízott külügyminisztere kedden azt mondta a választóknak, hogy napokba telhet, amíg pontosan megszámolják a régóta várt félidős szavazatait, és türelmet kért, mielőtt nyilvánosságra hozzák a végleges eredményeket.

Pengeélen táncol a demokraták kongresszusi előnye - kövesse velünk az amerikai választásokat!

A külpolrovat nevében szeretettel köszöntöm az olvasót a Mandiner amerikai félidős választási közvetítésében. A hírügyeletes kollégákkal közösen az a célunk, hogy gyorsan, pontosan, közérthetően és szórakoztatóan számoljunk be erről a voksolásról. Pontosabban: ezekről a voksolásokról, ugyanis ma nem egy választást tartanak az Egyesült Államokban, hanem rengeteget - képviselőházi, szenátusti, sőt, kormányzóválasztásokat is -, helyenként pedig népszavazások is színesítik majd a kínálatot.

Nyitókép illusztráció. Fotó: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teklapavle
2022. november 10. 13:03
"Újabb állami vezetőknek juttathat bőkezű fizetésemelést a kormány, a jegybankelnök tervezett béremelése ugyanis továbbgyűrűzik. Egy sor állami intézmény vezetőjének nőni fog a fizetése, ha megemelik Matolcsy György jelenleg bruttó ötmillió forintos havi illetményét."
teklapavle
2022. november 10. 13:03
Októberben 15,1 százalékra csökkent az infláció Csehországban, miközben nálunk 21,1 százalékra nőtt. Orbán, a "lokális kivétel."
Sincero
2022. november 10. 13:02
Az ún. "nyugati" "demokráciákat" már csak - véres vagy vértelen - polgárháborúk menthetik meg a végső pusztulástól. A konzervatívok győzelmével. Új alkotmányokkal, jogrenddel - hogy a sátánfajzat globalista és internacionalista liberálisok soha többet ne férkőzhessenek semmiféle hatalom közelébe. Amíg ez valóságosan meg nem történik, addig számunkra csak a vigasztalan remény marad.
Vörös Piranha
2022. november 10. 12:53
Meg kell várni, míg a halottak is leadják a szavazatokat levélben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!