Ez a legmeglepőbb Prigozsin halála kapcsán egy szakértő szerint

2023. augusztus 23. 23:05

Az orosz vezetésnek szüksége volt arra, hogy példát statuáljon – fogalmazott Robert C. Castel.

2023. augusztus 23. 23:05
null

Az Ultrahang rendkívüli adásában Jevgenyij Prigozsin rejtélyes balesetéről beszélgetett Robert C. Castel, Hidegkuti Konstantin és Stier Gábor. Castel azt mondta: „szerintem nincs senki, akit meglepett volna a hír”. Majd hozzátette, hogy „sokat viccelődtünk a hír hallatán, de senki nem lepődött meg.” Két dolgon csodálkozik csupán:

Az egyik az, hogy Prigozsin úr képes volt ennyi ideig megtartani a fejét a nyakán”. 

„Ez önmagában egy vívmány volt!” – hangsúlyozza a szakértő. 

A másik, hogy vannak olyan naiv orosz polgárok, akik hajlandók voltak egy gépre szállni vele” 

– fogalmazott Castel.

A szakértő arra a kérdésre, miszerint teljesen kizárja-e, hogy véletlen volt a baleset, azt a választ adta, hogy „nem zárok ki semmit, Isten útjai kifürkészhetetlenek”. Komolyra fordítva a szót, úgy fogalmazott, hogy szerinte az orosz vezetésnek szüksége volt arra, hogy példát statuáljon.

A beszélgetésről készült felvételt itt éri el:

Nyitókép: Handout / TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bastyaelvtars
2023. augusztus 24. 21:26
Castel szerint ez rendben van. Így kell példat statuálni? Veletlenul sem birosagon torvenyes igszsagszolgáktatással. Es egy ilyen mocdkos retsimhez tapsoltok? Gyááá birkák....
Reszelő Aladár
2023. augusztus 24. 09:27
Gondolom ugyanazok tudják halálbiztosan, hogy Putyler lőtte le a gépet, akik még nem tudják pontosan, hogy ki robbantotta fel az Északi Áramlatot.
Agricola
2023. augusztus 24. 09:22
A szakértő arra a kérdésre, miszerint teljesen kizárja-e, hogy véletlen volt a baleset, azt a választ adta, hogy „nem zárok ki semmit, Isten útjai kifürkészhetetlenek”. A repülőgép ami lezuhant Prigozsin magán repülőgépe volt. Az üggyel kapcsolatban Az Embraer (a gyártó) közölte, hogy 2019 óta, amikor a gépet nemzetközi szankciók hatálya alá helyezték, nem nyújtott támogatást a repülőgéphez. Nem lehetetlen az sem, hogy Prigozsin, aki zsoldos vezérként hozzászokott a kockázatos helyzetekhez, nem vette elég szigorúan magán gépe karbantartását, vagy nem kompetens alakokra bízta.
nemecsekerno_007
2023. augusztus 24. 09:10
Felbérelni egy-két vadkant… :))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!