Von der Leyen, az elszalasztott lehetőség

2023. szeptember 08. 17:22

Mondjuk ki nyíltan: a hatalom fontosabb volt neki, mint az általa addig képviselt értékek és egyszerűen megalkudott.

2023. szeptember 08. 17:22
VON DER LEYEN, Ursula
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Mindenki nagy reményekkel vágott neki 2019-ben az Európai Unió újabb 5 éves ciklusának. A Juncker-bizottság sötét éveit úgy tűnt, hogy maga mögött hagyhatja az Uniós intézményrendszer és Ursula von der Leyen, a 7 gyermekes, német konzervatív politikus személyében új erőt, friss lendületet vehet az európai döntéshozatal.

A kinevezett elnöknek beiktatása előtt még voltak egészen jó ötletei. Megalkotta volna például az európai életforma védelméért felelős biztosi portfóliót, elképzelése azonban óriási felháborodást váltott ki a liberális brüsszeli folyosókon. Persze ennek nyomására von der Leyen elállt az ötlettől és valószínűleg ekkor ismerte fel, hogy a liberális véleményterrorral nem tud mit kezdeni. Éppen ezért hatalma megtartása érdekében inkább ő is beállt a sorba.

Mondjuk ki nyíltan: a hatalom fontosabb volt neki, mint az általa addig képviselt értékek és egyszerűen megalkudott. Nem csoda, hogy mostanra az Európai Parlament legszélsőségesebb liberálisai is mellette foglalnak állást, ha személyi kérdések merülnek fel. De hogyan jutottunk idáig?

Onnantól kezdve, hogy von der Leyen elárulta saját korábbi énjét, egy nagyon komoly vesszőfutás vette kezdetét Brüsszelben.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Mindaugas Kulbis

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2023. szeptember 10. 14:41
Mondjuk ki nyíltan: az EU futtatói olyan bábut raktak a Bizottság élére, aki érzékenyítésben, álszenten mosolygós gázlángozásban vérprofi, és csupán az a két tény, hogy nő és sokgyermekes anya, nemcsak a tömegek szívét, hanem agyát is meglágyítja. Ezért sokan nem veszik észre az orbitális manupilációt, amit ezen a boszorkányon keresztül művelnek. Pedig Ursula pocsék színésznő, még tettetni sem tud rendesen (ld. Bucha), akinek csak egy pici emberismerete is van, azt nem tudja becsapni.
szarvas-2
2023. szeptember 09. 20:37
Igaz.
auditorium
2023. szeptember 09. 17:53
Hadügyminiszterként sem tűnt ki az orvosi egyetemet végzett, hét gyerekes anya. Férje Pfitzer kutatóorvos igazgató, valószinúleg nem anyagi kényszerből vállalta el ezt a szerepet. . Csodálattal nézünk rá, a négy nyelvet beszél, mindig elegáns. Arcán a mosoly csak velünk szemben hervad le, pedig mi szavaztunk rá és bizunk jóindulatában.
machet
2023. szeptember 09. 15:01
Ugyan már.Oda sem kerülhetett volna ha nem ilyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!