Elképesztő adat: több mint 44 millióan éheznek az Egyesült Államokban

2023. október 26. 20:16

A helyzetet csak tetézi, hogy az éhezők között több mint 13 millió gyereket is találunk.

2023. október 26. 20:16

2022-ben drasztikus mértékben nőtt az éhezés az Egyesült Államokban – írja az npr.org.

A portál egy olyan jelentést tárt az olvasók elé, amely szerint szerint 44,2 millió embernek volt nehézsége azzal, hogy elegendő élelmiszert biztosítson a háztartása számára. Ez a szám annak fényében még borzasztóbb, hogy tavaly még 33,8 millió embernek kellett ezzel a szörnyű problémával megküzdeni.

Az egészben az a legtragikusabb, hogy az éhezők között több mint 13 millió gyereket is találunk.

„Ezek a számok többet jelentenek egy statisztikánál, ugyanis képet festenek arról, hogy hány amerikai szembesült tavaly ezzal a szívszorító kihívással, hogy megteremtse saját maga és gyermekei számára a mindennapi betevőt” – mondta Tom Vilsack, az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztere egy nyilatkozatban.

Elaine Waxman, az Urban Institute vezető munkatársa az éhezők számának emelkedését azoknak az intézkedéseknek tulajdonítja, amelyeket a világjárvány idején felfüggesztettek és amelyek éppen azt szolgálták, hogy erősebb legyen a szociális háló Amerikában. Ezek közé sorolta az ingyenes iskolai étkezést, valamint az úgynevezett kiegészítő táplálkozási segélyprogramot.

Nyitókép: ULI DECK / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. március 01. 16:29
faramuci Kinek mit intéz a kormánya. a legnagyobb covid/infláció alatt is HATÓSÁGI ÁRAS volt az alapvető élelmiszer...
survivor
2024. március 01. 16:28
Kádár zsarnok komcsi volt, tény. De hogy ÉHEZNI a KÁDÁR RENDSZERBEN ??? ÉN KOSÁR SZÁMRA HORDTAM A BARACKOT A PIACRA A TELKÜNKRŐL... A budaörsi telekről. Még csak nem is vidéki gazdálkodásból.
survivor
2024. március 01. 16:24
A lakosság 13% a éhezik ? Sehr gut....
KBA98
2023. október 27. 16:11
A nagy rendőrállam, ahol régen nagy városok mostanra bezártak, lezártak! Tele vannak gyogyós munkanélküli és szétdrogozott emberekkel! A vén demensnek nem ezzel kéne foglalkoznia? Amerika miért háborúzik folyton folyvást? Hatalmas ország, egy Kánaánt teremthetne a lakosainak, de ők háborúznak és még a háborús sérülteket - bármilyen sérülés is - nem foglalkoznak! A gigantománia elvette az eszüket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!