Az Egyesült Államok nagyon-nagyon aggódik Magyarország miatt

2024. április 26. 10:29

David Pressman budapesti nagykövetnek nem tetszik, hogy a magyar kormány nem csak az Egyesült Államokkal köt megállapodásokat, de „megnyugtatott" mindenkit, hogy ő a jövőben is a demokrácia fejlesztésére összpontosít.

2024. április 26. 10:29

Nyitókép: X/David Pressman

Az Egyesült Államokat aggasztja, hogy Magyarország kapcsolatokat épít ki Oroszországgal és Kínával – idézi a RIA David Pressman budapesti nagykövet nyugati lapoknak adott nyilatkozatait.

Aggasztó a magyar kormány hozzáállása, mert más szövetségeseinkkel ellentétben nem csupán az Egyesült Államokkal, hanem Oroszországgal és Kínával is együttműködik

– panaszkodott az amerikai nagykövet.

Hozzátetette, tekintettel arra, hogy Magyarország jelentős kihívásokkal néz szembe, köztük „a belföldi korrupcióval és az Ukrajnában zajló katonai konfliktussal", az Egyesült Államok a jövőben is „a biztonság javítására és a demokrácia fejlesztésére" összpontosít.

Ez szerinte azt jelenti, hogy támogatja Ukrajnát, a demokratikus intézményeket, valamint azokat a független hangokat, amelyektől a demokrácia függ.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florin
2024. május 01. 19:39
...ha ez igaz, akkor bizonyára gyorsan hazaindul🤣
alexandrosz-2
2024. április 27. 06:02
Egy normális ország normális vezetése ezt a kancsal buzi zsidót már règ kibaszta volna, mint a szaros macskát. De a zsidesz sunyi csicskái a kancsal buzi zsidó usa nagykövet metélt faszàt szopdossák a kancsal holomacával az élen. Rohadjanak meg együtt!
figyelő4322
2024. április 26. 19:48
Van képe magyarországi korrupcióról regélni a Présmanci nagykövetnek...? Amerókában a mélyállam, a demonkata párt és az egész neoliberális establishment mindent bevet annak érdekében, hogy a volt elnököt aljas módszerekkel megakadályozza kampányában! Ha Magyarországon a Fidesz valami hasonlót próbálna tenni...? Akkora libernyák zaj lenne a világ körül, hogy normális ember még a fülét is befogná!
Infidel
2024. április 26. 19:47
Te bumburnyák woke-turista, nagyon-nagyon kellene aggódnod az otthoni helyzet alakulásán, de sebaj van még kb 8 hónapod. Aztán mehetsz vissza a balettbe ugrálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!