Ujhelyi István: Orbán Viktor valóban kivételes politikus, de nem valódi államférfi

2023. október 30. 06:34

Az egykori MSZP-s politikus szerint „Brüsszel nem Moszkva, Orbán meg nem igazi államférfi.”

2023. október 30. 06:34

Az európai parlamenti képviselő saját oldalán reagált Orbán Viktor október 23-án elmondott beszédére. Meglátása szerint a beszéd sarkalatos pontja az volt, amikor Orbán Viktor kijelentette, hogy „szerencsére Brüsszel nem Moszkva”. 

Ujhelyi szerint Brüsszel valóban nem Moszkva,

Orbán Viktor pedig bár valóban egy kivételes politikus, de nem valódi államférfi.

A politikus szerint az igazi államférfi ugyanis saját nemzete javára fordítja a tehetségét, nem pedig annak túszul ejtésére és kirablására törekszik. Az egykori MSZP-politikus emellett arról is elmélkedett, jó lenne ha szigorodnának az Európai Unió tagállamokkal szembeni kényszerítő eszközei, ugyanis

az Európai Uniónak jelenleg a gyengeségei közé tartozik, hogy nehezen tud a saját maga által vallott értékeknek és elveknek érvényt szerezni. (...) Fel kell tehát ruházni az Európai Uniót olyan eszközökkel, hogy tagjait folyamatosan az értékek képviseletére és az alapelvek betartására késztesse”

– tette hozzá Ujhelyi István.

Nyitókép:Ujhelyi István Facebook-oldala

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmimi85
2023. november 14. 13:20
Lehet h. szerinted Orbán Viktor miniszterelnök úr nem államférfi (az saját bevallása szerint Gelencsér Ferenc úrelvti), de te akkor is csak egy Úlyhüle mardasz!
Lami66
2023. október 31. 14:26
Esetleg valami hasznos, konstruktív ötlet, ami előre vinné az országot? Á, ahhoz hülye. Ez is a zóbánszidásból él. Szivesen csinálnék riportot a szavazóival, hogy konkrétan mi az ami miatt ezt a nagyonhülyét gondolja a legalkalmasabbnak
Csubaka
2023. október 31. 05:37
Mondja ezt egy NEM KÉPVISELŐ párt és hazaáruló felségjelzés és márka halmozó, a brüsszeli bürokrácia agymosásába belehülyült valaha értelemes volt, jogi diplomát szerzett szerencsétlen...
koronaszepe
2023. október 30. 12:09
Álomférfi, már akinek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!