Kiborult a brit elemző, mert az antiszemita hullám kellős közepén Washington az iszlamofóbia ellen küzd

2023. november 03. 15:03

Douglas Murray megdöbbent: miközben Amerikában fellángolt a zsidók elleni gyűlölet, a kormány a muszlimokat félti. A Biden-kormányzat nagy sajtóérdeklődés közepette jelentette be az Egyesült Államok első iszlamofóbia elleni nemzetstratégiáját.

2023. november 03. 15:03
null
Maráczi Tamás
Maráczi Tamás

Douglas Murray szerint nem kell zsidónak lenni ahhoz, hogy az olvasó elképzelje, milyen lehetett számukra október 7-e, az a nap, amikor a legnagyobb tömegmészárlást követték el zsidók ellen a holokauszt óta. A második sokk azonban az amerikai zsidók számára az lehetett, amikor 

a Hamász terrorakciója után saját hazájuk, Amerika utcáin tömegek kezdték el éltetni a közel-keleti gyilkosokat. 

Képzeljük el, hogy az együttérzés és a támogatás hulláma helyett városról városra, egyetemi kollégiumról kollégiumra a zsidógyűlölet hullámai csapnak át, az ország mintha a zsidók ellen fordult volna” – írja a New York Post hasábjain Murray. Az amerikai lap vendégszerzője szerint az utca hangulata mellett a washingtoni kormányzat is megdöbbentő politikai játszmába kezdett: a várt határozott iránymutatás helyett identitás-politikai húrokat kezdett pengetni.

Ezt is ajánljuk a témában

Árad az antiszemitizmus szerte a világban

Dávid-csillagokat festenek zsidók házaira Berlinben, ötezerszeresére nőtt az antiszemita kommentek száma a YouTube-on, és így tovább: fokozódik a zsidóellenesség a világ körül.

Nemzetstratégia a muszlimok védelmére

Kamala Harris szerdán bejelentette, hogy a Biden-kormányzat kidolgozta az első amerikai nemzetstratégiát a muszlim lakosok védelmére. „Egy új stratégiát a gyűlölet kiiktatására Amerikában... Kamala alelnökként a déli határokon sem tudja megállítani az illegális bevándorlókat, de más válságon sem tudott úrrá lenni, most azonban magát a gyűlöletet fogja megfékezni” – jegyzi le szarkasztikusan a szerző, aki szerint rendkívül elgondolkodtató, hogy 

az amerikai kormányzat a gyűlölet egy fajtája ellen kíván most kiemelten harcolni, az iszlamofóbia ellen,

 miközben három hete Amerika több városában zsidókat fenyegetnek meg, Izrael ellen tüntetnek, és soha nem látott mértékben erősödött meg az antiszemitizmus.

Murray emlékeztet: Christopher Wray, az FBI igazgatója csupán néhány nappal ezelőtt számolt be a Szenátus előtt arról, milyen arányú a zsidók ellen az utóbbi időben elkövetett gyűlöletcselekmények száma – az amerikai lakosság 2,4 százaléka zsidó származású, miközben az utóbbi hetek vallási indítékú gyűlölet-bűncselekményeinek 60 százaléka ellenük irányult... „Kamala Harris nem ismeri ezeket a számokat?” – teszi fel a kérdést a cikk szerzője, utalva arra, hogy az amerikai alelnök az X-re feltett posztjában az új stratégia indoklásaként azt írta: az amerikai muszlimok aránytalanul nagy számban válnak gyűlöletcselekmények áldozataivá.

Az iszlamofóbia az a kifejezés, amelynek használatával azt akarják elérni, hogy 

rosszul érezze magát az ember, ha a radikális muszlimok gyilkos magatartását nézve azt gondol, amit” 

– folytatja Murray, hozzátéve, hogy sok nyugaton élő muszlim nem ítéli el ezeket a tetteket, és ezt a gondolkodó nyugatiak bizony észreveszik. 

Ezt is ajánljuk a témában

A másokat nem védők védelme

Douglas Murray felhívja a figyelmet, hogy a Biden-kormányzat ezzel a gesztussal, ezzel a „hamis narratívával” olyan embereknek is védelmet ad, akiknek nem kellene, mert maguk is szélsőségesek. 

A brit szerző felidézi Joe Biden október 20-i beszédét, amelyben az elnök amiatt aggódott, hogy az amerikai muszlim közösség a Hamász október 7-i tette után most megint olyan muszlim-ellenes hangulatra, olyan muszlim-ellenes cselekményekre számít, mint ami bekövetkezett 2001. szeptember 11-e után. Douglas Murray szerint azonban 09/11 után nem volt nagy muszlim-ellenes gyűlölethullám Amerikában, és 

most sem tapasztal az amerikai muszlim közösség semmilyen diszkriminációt a közel-keleti események miatt.

 „Sőt, ha más vallás hívei követnének el olyan szintű cselekményeket, mint ők, akkor ellenük többszörösen nagyobb indulatok törnének fel” – hangsúlyozza a cikk írója. 

Amikor muszlim lobbicsoportok azzal érvelnek, hogy az Egyesült Államokban a munkahelyeken diszkriminálják a palesztin származású vagy muszlim vallású embereket, akkor azzal viktimológiai mítoszokat gyártanak, mert nem ez a valóság. „Nem a muszlimok az áldozatok itt. A zsidók azok. És az amerikai zsidók is azokká válnak a láncreakció miatt” – írja Murray, aki szerint 

„beteg” az a világ, amely az üldözőkből csinál áldozatot.

--

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. november 03. 23:46
A fehér emberek az igazi áldozatok az USA-ban, az állam az ellenségük, folyamatosan uszít ellenük a sajtó.
Uztu
2023. november 03. 22:19
Miszlimok usbszemitál csaxólok
x450x00220x14658450x77xxx
2023. november 03. 20:26
Nincsenek orvosok, bezárják az urológiai fekvőbetegosztályt a szolnoki kórházban https://telex.hu/belfold/2023/11/03/elmentek-az-orvosok-bezarjak-az-urologiai-fekvobetegosztalyt-a-szolnoki-korhazban Ettől nem rettegnek a magyarok?
Oldalkosár
2023. november 03. 18:19
Oké, akkor megvan a megoldás: hajóra rakni az összes uniós muzulmán "menekültet" és Amerikába szállítani őket. A niggerterror mellett jól fog kinézni a muzulmánterror is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!