Megdöbbentő felvételek: Ukrajnában az utcáról hurcolják el az embereket katonának

2023. november 27. 07:02

Úgy tűnik, aki akart, már elment harcolni. A többieket meg viszik erőszakkal.

2023. november 27. 07:02

A hirado.hu arról ír, hogy „fényes nappal” hurcoltak el az utcáról egy hadköteles férfit Munkácson, amiről videó is készült. Hozzáteszik: az egész országban bukkannak fel a megrázó videók. 

Az előzmény, hogy az állam bejelentette: fokozzák a katonai mozgósítást. 

Hangsúlyozzák, hogy új mobilizációs törvény készül, amely például az egyetemisták egy részétől is megvonja a felmentést a katonai szolgálat alól.

A videókban 

erőszakkal tuszkolnak be a mikrobuszba egy hadköteles férfit 

a sorozótisztek, máshol az egyenruhások a földre dobnak egy bevásárlásból hazaigyekvő fiatalembert, aki nem akarta átvenni a behívóját, de már az otthonukból is hurcoltak el férfiakat.

Egyes régiókban a sorozók már a rendőrség jelenléte nélkül igazoltathatják a hadköteleseket.

Volodimir Zelenszkij nemrég ezt mondta: „A mozgósítással kapcsolatban szeretném, ha az emberek megértenék a cselekvési tervet, hogy merre tartunk, mik a kihívások. A mozgósítás során fontos, hogy tudjuk, hogyan jutunk el A pontból B pontba. Tudnunk kell, milyen erőkkel haladunk előre, ezért jövő héten átfogó terv készül a kérdésben”.

Az új mozgósítási törvényben rögzítenék, hogy leszerelni csak 36 hónap szolgálat után lehetne, valamint nem kaphatnának felmentést a másod- és harmaddiplomások sem.

Ukrajnában ugyanakkor 

a hadkiegészítők emberrablási gyakorlata ellen egyre többen emelik fel szavukat, hiába.

 A portál megemlíti: 

volt példa, hogy anyák, feleségek babakocsival állták el a sorozótisztek gépjárművét, 

így védve meg férjeiket az elhurcolástól.

Nyitókép: Képernyőmentés

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. november 28. 15:45
mocskos gyilkos zelenszki ezert meg logni fogsz
alenka
2023. november 27. 18:23
Csendesek lehetnek arrafelé az utcák...
Hohokam
2023. november 27. 13:40
Nagyon rendben van, így európéer, demokratikus és korrupciómentes, és a lelkes Ukrajna-pártiakban legyen erős a melengető érzés, hogy érte IS viszik szerencsétlent a vágóhídra.
Mahavira
2023. november 27. 11:37
Sajnos ez a legtöbb embernek kényszer, pláne a nyakukon uralkodó bibsik parancsára a testvér nép ellen harcolni, de magyarként pedig ezerszeresen. A 2VH alatt a nagyapám pék volt a város egyik legnagyobb pékségében. Arra hivatkozva nem vitték csak el hogy kenyeret ennie kellett az otthon maradóknak, valamint volt egy súlyos sérve. Na de mikor már nagyon nagy baj volt a fronton, őt is vitték, kiképezni nem volt idő, de az Árpád vonal építésébe befogták. Mesélte hogy nem volt apelláta, korábban mikor egyik hajnalban szállította ki a kenyeret Miskolcról Felsőzsolcára, előtte tereltek egy tucatnyi embert katonák az úton. Mikor visszafelé jött, ezek mind 1-1- eperfára fel voltak akasztva "így járnak a katonaszökevények" táblával a nyakukban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!