Karikó Katalin nagy lépésre szánta el magát, az egész világ erről beszél majd

2023. december 11. 10:40

Újabb szabadalmi kérvényt nyújtott be Karikó Katalin, aki az egyik vezető olasz lapnak adott interjújában többek között arról is beszélt, személyesen is kritizálják-e munkáját az oltásellenesek.

2023. december 11. 10:40

„Ma több mint 250 klinikai vizsgálatot végeznek az mRNS-terápiákra vonatkozóan, sokféle betegség, köztük daganat esetében. Az elmúlt években az mRNS alapú megoldást tanulmányoztam egyes neurodegeneratív betegségekre. De többet nem mondhatok, mert tegnap nyújtottam be a szabadalmat” – árulta el a La Repubblicának adott interjújában Karikó Katalin. Ő és Krausz Ferenc vasárnap, Stockholmban vehették át a Nobel-díjat.

Ezt is ajánljuk a témában

A világhírű kutatóbiológus megjegyezte, sok kritikát kap az interneten az oltásellenesektől, de személyesen nem: bárhol is tart előadást az Egyesült Államokban vagy Magyarországon, nagy szeretettel fogadják és megköszönik a munkáját.

Egyszer történt meg velem, hogy a Magyar Tudományos Akadémián, a beszédem után egy nő felállt, és azt mondta, ne fogadjam el a díjakat, mert az oltás nem biztonságos

– tette hozzá Karikó Katalin, aki azt felelte erre, hogy ha a nő el akarja dönteni, másoknak, például neki mit kell tennie vagy mit nem, akkor feleslegesen fogja stresszelni magát.

Ezt is ajánljuk a témában

Az interjúban a Nobel-díjas tudós részletesen bemutatta felfedezését, és azt, miként lehetett rekordidő alatt vakcinát előállítani a koronavírus megjelenését követően.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 13. 08:00
Mengele gyenge kezdő volt hozzád és a bandádhoz képest Katalin. Több embert gyilkoltatok meg és több szenvedést okoztatok, mint a nácik bármikor is, miközben évresre kaszáltátok magatokat ezen az áron.
karakter-2
2023. december 12. 13:27 Szerkesztve
sciohyper "a "nem tudja rögtön a tökéletes megoldást" itt azt jelenti, hogy nem látja előre, hogy ESETLEG más IS képződhet, nem csak a kívánt termék, mert ugye nem mindenható" --- Te tényleg teljesen tájékozatlan vagy. Karikóék simán elvégezhették volna azt a vizsgálatot, ami most jelent meg a Nature ban. De ők nem tették, vagy nagyon is megtették, csak egyszerűen eltitkolták, hogy a módosított mRNS-ük extrém frameshiftinget okoz a riboszómákon. Nekik ezt a vizsgálatot kötelezően meg kellett volna csinálniuk, hiszen a frameshifting jelensége régen ismert. Vagy felelőtlenek voltak, vagy eltitkolták az adataikat. Mindenesetre több millió embert hibás mRNS-el oltottak be. Remélem ezért bíróság elé kerül az ügyük.
karakter-2
2023. december 12. 13:03 Szerkesztve
"Hát, ha ezt megoldod reverz transzkriptáz nélkül, nem is egy, hanem rögtön 2 Nóbel-díj is járna neked...persze, majd idelinkelitek a telomerázos és Line-1 elemes elméleti lehetőségeket....no, please" --- Te miről beszélsz már megint? Én csak annyit mondtam, hogy ez a genetikai anyag szennyezőanyagként kerül a szervezetünkbe (módosított genetikai anyag=mRNS hulladéktárolói leszünk). Egyébként van rá irodalmi in vitro, májsejteken végzet, kísérleti adat, hogy DNS-re fordítódik le az információtartalma. Intracellular Reverse Transcription of Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 In Vitro in Human Liver Cell Line https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73 Azt hiszem, te tényleg nem értesz ehhez a témához, akármi is a foglalkozásod. (Egyébként már írtam neked, hogy én nem értek a molekuláris biológiai dolgokhoz - viszont van józan eszem, elég jó élettani rálátásom, és nem vagyok lusta utánajárni a dolgoknak - amire te láthatóan képtelen vagy.
békalepcse2.0
2023. december 12. 11:58
sciohyper válasza erre. 2023. december 12. 7. 49 Az a kutató labor, ahol feltételezhetően eredményre jutottak az Melinda és Billgetszi alapítványának keretében működtek. Bíllgeciről meg tudnod kéne, rengeteg előadása van fennt a neten a népességcsökkentés módszertanáról szóló előadásairól. Magyrul hogyan lehetne kivégezni több milliárdnyi embert. Ilyen előzmények után miért kéne azt gondoljuk hogy az emberiség megmentéséért dolgoznának ezek és a hasonszőrű díjazottak? Ajánlanám pár billgeci vidót nézz meg és utána legyél naív ha jól esik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!