Elkeserítő videó: „San Francisco belvárosában konkrétan halálfélelemmel sétál végig az ember”

2024. február 25. 08:16

„Ráadásul a hajléktalanok nagy része egy fentanyl nevű kábítószert fogyaszt, amit már egy dollárért be lehet szerezni” – mondta Csányi Péter.

2024. február 25. 08:16

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy tizennyolcezer hajléktalan ember él a progresszió kaliforniai fővárosának számító San Francisco utcáin, s közülük négyezer mentális problémákkal és kábítószerfüggéssel is küzd. Csányi Péter legújabb TikTok-videójában ezzel a jelenséggel foglalkozott.

 „San Francisco belvárosának az utcáin konkrétan halálfélelemmel sétál végig az ember. Vannak olyan utcák, ahol nincsenek járókelők, csak hajléktalanok tucatjai, akik kint az utcán élnek.

Ráadásul a hajléktalanok nagy része egy fentanyl nevű kábítószert fogyaszt, amit már egy dollárért be lehet szerezni.

Ettől teljesen zombivá válnak a hajléktalanok” – foglalta össze a látottakat Csányi Péter.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

@csanyi_peti Az USA azon arca, amit kívülről sosem látsz… #fy #foryou #nekedbe ♬ Shelby - sergionabeat

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Az „együttérzés” kudarca: a San Francisco-i hajléktalanválság

San Franciscóban 18 ezer hajléktalan él, a felük máshonnan érkezett a városba. Az önkormányzat számos szolgáltatást biztosít a számukra, cserébe viszont semmit nem vár el, még a drogkereskedelmet sem üldözi igazán. Az együttérzés politikája azonban a gyakorlatban nem a hajléktalanok problémájának megoldásához, hanem az eszkalációjához vezetett. San Francisco és Kaifornia vezetése régóta masszívan baloldali. Összefoglalónk.

Nyitókép: TAYFUN COSKUN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. február 25. 19:25 Szerkesztve
Tele van ezzel a youtube. Nem csak ebben a városban van ez. Elég szánalmas, ahogy az amerikaiak a világban csendőrködnek, miközben egyre jobbban züllik le az országuk. Ez a buzi Pressman is itt osztja az észt és a cigányok miatt aggódik, miközben otthon százezerszámra halnak meg amerikaiak a szegénység és a kábítószer miatt.
figyelő4322
2024. február 25. 18:54
Hát ide jutott az egykori vadnyugat, az aranyásók városa FRISCO, amit (már elég régen), úgy is hívtak, hogy Paris Of The West... De most már folyamatosan rombolódik, lerongyolódik, szegényedik. A középosztály jó nagy része már elköltözött, vagy inkább elmenekült, így egy tipikus 'harmadik világ' jellegű nagyvárossá silányult, vagy legalábbis jó úton van oda. Úgy néz ki, hogy manapság jórészt a Silicon Valley gazdagabb rétege tartja el. Ők persze fantasztikus, futurisztikus és irigylésre méltó körülmények között élnek... Viszont ha ez így folytatódik, egyszer akkora teher lesz az egyre sokasodó csavargó drogos eltartása, meg a már most is jó nagy bűnözés és káosz... Lehet, hogy 'detroiti mélységekbe' süllyedhet le a város?
mandula0525
2024. február 25. 16:44
Csak így tovább Murrika. Ezt akarom látni még nagyobb számban és még több zombit. Határ maradjon nyitva,hogy áramoljon a kínai szintetikus drogok. Payback for the opium wars.🥰.
pragmatika
2024. február 25. 16:25
San Francisco a libsik mintavárosa. A hippi korban volt úgymond a fénykora. (60-as70-esévek) . A homokosok mekkája. A "nyitott társadalom" megtestesítője. Jelen pillanatban pedig az eredményt láthatjuk. Jól "kinyitották" azt a társadalmat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!