Joe Biden Trump NATO-val kapcsolatos kijelentéséről: „Az Isten szerelmére, ez ostobaság, szégyenletes és veszélyes”

2024. február 14. 07:57

Trump nagy port kavart kijelentésre az elnök is reagált.

2024. február 14. 07:57
President Biden Speaks On The Senate Passage Of The Bipartisan Supplemental Agreement

Ahogy azt korábban megírtuk, a közelmúltban Donald Trump a maga sajátos stílusában, élesen bírálta azokat a NATO-tagállamokat, akik véleménye szerint nem veszik ki eléggé részüket a szervezet finanszírozásában. A volt amerikai elnök lényegében bátorított egy orosz támadást a renitens NATO-tagok ellen.

Ha nem fizetnek (...) nem, én nem védeném meg. Sőt, arra bátorítanám őket [Oroszországot], hogy azt csináljanak, amit csak akarnak.

– mondta Donald Trump egy dél-karolinai gyűlésen, szombaton.

A nagy port kavart kijelentésre Joe Biden is reagált

A The Guardian arról írt, hogy az elnök butának, szégyenleteseknek és veszélyesek tartja Trump kijelentését.

„El tudják képzelni, hogy az Egyesült Államok volt elnöke ezt mondja? Az egész világ hallotta! A legrosszabb az egészben, hogy komolyan is gondolja. Történelmünkben egyetlen más elnök sem hajtott fejet egy orosz diktátor előtt. Hadd mondjam ezt a lehető legvilágosabban: Én soha nem fogok. Az Isten szerelmére, ez ostobaság, szégyenletes és veszélyes. Ez Amerika-ellenes. Amikor Amerika a szavát adja, az jelent valamit, tehát amikor elkötelezzük magunkat, akkor azt be is tartjuk. A NATO egy szent elkötelezettség” – mondta Biden.

Szerinte aki teherként tekint a NATO-ra, az nem érti azokat az alapelveket, amikre a szövetség épült.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Lesz itt amerikai védőernyő, csak be kellene tartani a NATO szerződésben rögzített alapértékeit…

Nyitókép: Anna Moneymaker/Getty Images

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aegopolis.
2024. február 14. 09:28
Hát ebben most qrvára igaza van az idősebb bácsinak. Trump bácsi tényleg ritka (?) nagy és veszélyes baromságot mondott.
drkaca
2024. február 14. 08:26
A NATO ideje lejárt, Európának önmagát kell tudni megvédeni.
Szürke Testvérek
2024. február 14. 08:22
Ez a Bidé megint butának, szégyenleteseknek bizonyult. Ez a korrupt idióta az US elnöke, ez az igazán veszélyes.
falcatus-2
2024. február 14. 08:08
"Donald Trump a maga sajátos stílusában, élesen bírálta azokat a NATO-tagállamokat, akik véleménye szerint nem veszik ki eléggé részüket a szervezet finanszírozásában. A volt amerikai elnök lényegében bátorított egy orosz támadást a renitens NATO-tagok ellen..." Egyáltalán nem ! Szabályszerűen megfenyegtte a tagállamokat, hogy tessék szíves lenni az eddigieknél is többet fizetni az USA védelméért. ezek már ennyire hülyék és még értelmezni is képtelenek felismerni a saját érdekeiket is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!