Amerika egyre közelebb megy Tajvanhoz

2024. március 17. 07:28

Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek.

2024. március 17. 07:28
Horváth Levente
Horváth Levente
Index

Nyitókép: Ted ALJIBE / AFP

***

„A fülöp-szigeteki hadsereg szombaton katonai ünnepséget tartott a Batan-szigeteken, ahol elmondták, hogy a jövőben itt fogják tartani az amerikai-filippinó hadgyakorlatokat minden év április-május hónapjaiban. 

Az ügy érdekessége, hogy 2022-ben Kína a Salamon-szigetekkel kötött biztonsági megállapodást, amelynek értelmében Kína rendőri és katonai csapatokat küldhet, továbbá kínai katonai hajók is kiköthetnek a szigetországban. Kína tehát nem kikötőt épít és nem is tart hadgyakorlatot a szigetországgal. Mégis a mainstream média ettől volt hangos, az egyezményt többen bírálták, mert azt feltételezik, hogy ez a régió militarizálásához vezet. »Ausztrália ugyanazt a vörös vonalat húzta meg, mint az USA, nem tűrünk meg kínai haditengerészeti bázist a régiónkban« – hangsúlyozta többször Scott Morrison, Ausztrália akkori kormányfője.

Összesítve elmondhatjuk, hogy a nyugati politikusok és média szerint Kína Ausztrália partjaitól 2000 km-re fenyegetést okoz, de az amerikai hadsereg pár száz kilométerre Kínától a békét teremti meg. Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ringwoodite
2024. március 17. 11:57
A kinai atomnak konnyu dolga lesz a kis szigettel ha oda kerul a sor.
polárüveg
2024. március 17. 08:23
A kettős mérce és a Janus-arc a hatalommegragadás és a hatalomgyakorlás eszköze a kereskedő-pénzváltó dinasztiák leszármazottainál.
gyzoltan-2
2024. március 17. 07:48
Lépésről, lépésre! A kis lépések taktikája, politikája! Az USA ugyanazt kívánja eljátszani, ami Moszkva irányában bevált..! a fojtogató közelség státuszát kiharcolni..! Mellesleg a NATO keretei között is a kis-lépések taktikáját alkalmazza a zsidóság ukrajnai háborújában is Moszkva ellenében..! A zsidóság által egzecírozott USA komoly veszélyt jelent az emberiségre, a "civilizált" világunk végét látszik kijelölni..!
AROON
2024. március 17. 07:36
Amennyiben a liberális férgeket nem rakják a helyükre, tényleg a szó szoros értelmében VILÁGÉGÉS LESZ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!