Economist: Az amerikai segély arra jó, hogy kicsit még a víz felszínén tartsa Ukrajnát

2024. április 26. 08:53

A neves brit hetilap szerint jó eséllyel a mostani lehet az utolsó nagyobb volumenű segély, amit Amerika küldött Ukrajnának.

2024. április 26. 08:53
Pro Russian Rebels Fire Rockets On Ukrainian Positions

Nyitókép: Pierre Crom/Getty Images

A The Economist által közzétett elemzés szerint a közelmúltban az amerikai szenátus által elfogadott, mintegy 95 milliárd dollár volumenű segélycsomag, amelyből 61 milliárd dollárt szánnak Ukrajnának, nem elegendő az Orosz Föderáció által elfoglalt területek felszabadításához.

A brit lap szerint annak ellenére, hogy ez a pénzügyi támogatás Ukrajnát egy darabig a víz felszínén tudja tartani, az ország stabilitása és biztonsága még mindig beláthatatlan távolságban van.

Az elemzés emellett arra is rámutatott, hogy a tavalyi nyári ukrán ellentámadás lényegében kudarcot vallott és megmutatta, hogy az elfoglalt területek visszaszerzése nehéz feladat. Az Ukrajnának most folyósított támogatást legkésőbb 2025-ig használhatják majd fel. 

Még ha a források meg is maradnak, Donald Trump megválasztott elnök dönthet úgy, hogy nem használja fel őket. Ha Bident újraválasztják, a most lezajlott csatározást jövőre újra meg kell vívni. Ezért ez a csomag lehet az utolsó”

– mutatott rá a cikk.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. április 26. 13:28
"Tud valaki valamit az Abrahmsokról?" Persze. Tegnap írta meg a kiijyyviindyypiindyint, hogy 100 kilométerre vitték a fronttól a még működőképes 12-13 példányt. A csodafegyver besült. Nademaj' az F-16.
tamagaba
2024. április 26. 11:44
Nem segély az, hanem uzsora kölcsön
falcatus-2
2024. április 26. 10:19
Tud valaki valamit az Abrahmsokról?
templar62
2024. április 26. 10:09
Haladár menyország helyett , orwelli végtelen háború ( globális birodalmak között ) , vár a Föld bolygó lakóira . A pokolnál is rosszabb lesz .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!