A türelem aszút terem

2012. december 01. 11:23

A sátoraljaújhelyi Szilágyi Pincészetnek sikerült az, ami idén csak keveseknek: tudtak aszúszemet szüretelni. A pincénél 0,7 hektárt hagytak meg a botritisznek, és meg is lett az eredménye: nem kiváló, de jó minőségű aszúszemeket tudtak szedni.

2012. december 01. 11:23

A 2012-es évjárat sem fog nagy aszús évként bevonulni a tokaji bortörténelembe: bár az aszúsodásért felelős botritisz ugyan október elején megjelent a szőlőben, a korai szőlőfelvásárlások és szüretek miatt nem sok helyen tudta már kifejteni hatását. A Zemplén TV riportjában a sátoraljaújhelyi Szilágyi Pincészet számolt be arról, hogy egy 0,7 hektáros ültetvényt meghagytak a botritisznek, és sikerrel is jártak.

A pincészet vezetője szerint a 2012-es aszútermés nem lesz csúcsminőségű, de az is nagy eredmény, hogy egyáltalán lett, hiszen az elmúlt években nem nagyon volt aszú a borvidéken. Nemcsak az időjárás miatt volt kockázatos kivárni az aszúsodást: szőlőtolvajok és vadak is csipegettek a termésből.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!