Soha ennyi pénzt nem fizettek még festményért

2015. május 12. 10:55

Közel 50 milliárd forintnak megfelelő amerikai dollárért kelt el egy Picasso-kép.

2015. május 12. 10:55

A Christies aukciós ház hétfői árverésén 179 millió dollárért kelt el Picasso Algíri Nők sorozatának O jelölésű képe. Ez a valaha volt legnagyobb összeg, amit egy festményért kifizettek. A korábbi rekord 142 millió dollár volt egy Francis Bacon-képért.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felhasználó név
2018. július 30. 21:37
Még az iskolàban ugy tanultuk, hogy Hitler szobafesto meg plakàtragaszto volt. Szerintem Hitler 1000-szer tehetségesebb muvész volt mint ez a szélhàmos. http://www.alon.hu/hitler-kepzomuveszet-erdekes-ausztria-nemetorszag/hitler-festmenyei
Brókerkormány
2018. július 30. 21:37
Ultima Ratio [Hozzászóló kiszűrése] 2015. május 12. 15:57 @Tábor Radosti Te majd megmondod mi a művészet :D :D :D Miért , azt csak zsidó "véleményformálók" dönthetik el a gyarmaton hogy mi a művészet?
Tábor Radosti
2018. július 30. 21:36
Picasso egy liberális f@sz. Mázolmányai pedig pontos ellentéte annak, amit művészetnek lehet nevezni.
alles müller oder was
2018. július 30. 21:35
Ugyan miért ne gondolhatná úgy bárki, hogy amit Picasso csinált, az nem művészet ? Szólás- és véleményszabadság van. Erről mindig olyan szívesen elfeledkeztek, ha nektek nem tetsző véleménnyel találkoztok, ti nagy liberálisok. Szerintem amúgy Picasso különleges tehetség volt, ugyanakkor ha megnézek egy Raffaelo Santi képet, utána meg egy Picassot, nem tudok más következtetésre jutni, minthogy amit előbbi alkotott, az nagyságrendekkel magasabb rendű művészet. Általánosságban is úgy gondolom, hogy a klasszikus művészeti ágak (festészet, szobrászat, színház, komolyzene) a XX. század eleje óta hanyatlanak - de ha te ezt nem így gondolod, attól én még nem fogok indulatosan nekedrontani, hogy hogy képzeled :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!