Veszélyben az amerikai nonprofit szervezetek a koronavírus miatt

2020. június 23. 17:32

A nonprofit szektor egyszerre néz szembe a megnövekedett kereslettel és a gyengélkedő gazdasággal – derül ki a BDO tanácsadócég éves kutatásából, amelyet negyedik éve adnak ki, több mint 200 vezető megkérdezésével.

2020. június 23. 17:32
null
Takács Zsolt

A koronavírus megjelenése előtt az amerikai nonprofit szervezetek 43 százaléka vélte úgy, hogy a gazdasági visszaesés probléma lehet 2020-ban, míg május 28-án már

75 százalékuk jelentette azt, hogy aggódnak a pénzügyi helyzetük miatt.

Több mint 1,5 millió nonprofit szervezet van az Egyesült Államokban, ezeknek a nagy része igyekszik túlélni, de ehhez meg kell őrizni a pénzügyi stabilitást is – mondta Andrea Wilson, a BDO társalapítója.

Fontos lesz a szervezetek számára, hogy fenntartsák a fizetőképességüket és fel legyenek készülve a váratlan helyzetekre. A megkérdezett intézmények csupán 30 százalékának van négy hónapnyi félretett pénze a működési költségekre.

A nonprofit szervezetek 46 százalékának hatalmas problémát jelentett a technológia hiánya a válság alatt, 

éppen ezért a megkérdezettek 64 százaléka új technológiába fektetne 2020-ban. A nonprofit szervezetek több mint fele szerint nagyon nehéz lesz ebben az évben megfelelő vezetőket találni.

(Borítókép: MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Veernewl
2020. június 23. 22:53
Csupa vékony éhező ember...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!