Chuck Norrisról nevezhetnek el egy pozsonyi kerékpárhidat

2012. február 23. 20:45

Ha nem vesz gyökeres fordulatot a Facebook-szavazás, akkor Chuck Norris nevét kaphatja egy nyáron átadásra kerülő pozsonyi kerékpárhíd. Az amerikai harcművész-színész jelenleg 66 százalékkal vezet a voksoláson.

2012. február 23. 20:45

A Morva folyó felett húzódó kerékpárhídnak – amely Dévényújfalut (Devínska Nová Ves) és az ausztriai Schlosshof községet köti majd össze – eredetileg három történelmi elnevezést javasolt a Facebook-szavazást meghirdető pozsonyi megye, a többit az emberek fantáziájára bízták – írja a hirek.sk. A lehetőségek között felmerült például a Mária Terézia híd, a Szabadság híd, a Dévény híd, a Schlosshof kerékpárhíd és a Vasfüggöny híd elnevezés is, a szavazók többsége – 66 százalékuk – azonban Chuck Norrisról nevezné el az új hidat.

Pavol Freso megyei vezető az eredményről annyit mondott, a híd építése a nyilvánosság előtt zajlik, így az embereknek jogukban áll kiválasztani a híd leendő nevét is. Hozzátette: „ez nem egyszerű folyamat, ezért első körben, április végéig szeretnénk kikérni a polgárok véleményét is.” A hidat tavaly szeptemberben kezdték építeni, tervek szerint pedig nyáron már meg is nyitják a forgalom előtt. A híd azon a helyen épül, ahol negyven évig vasfüggöny választotta el a két országot.

Chuck Norris neve már több magyarországi híd elnevezésekor is felmerült. Először a fővárosi Megyeri híd elnevezésére indított szavazáson. Sokáig vezetett is, de végül Stephen Colbert, amerikai humorista legyőzte.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!