Pintér Attila kiborult: Vagy én távozom, vagy ők!

2021. szeptember 27. 17:13

Az NB I 7. fordulója is számos érdekességet, váratlan fordulatot hozott, a végeredmények pedig több klubnál is földrengés közeli állapotokat idéztek elő.

2021. szeptember 27. 17:13
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mindjárt a forduló nyitó mérkőzése hihetetlen indulatokat szült, hiszen a Bognár György irányította Paks Zalaegerszegen is folytatta a szárnyalását. Ádám Martinék a zalai ötössel már 22 találatnál tartanak, ez több mint háromgólos átlag, és hogy ez nem a véletlen műve, igazolja: már a tavalyi bajnokságban is ők voltak a legeredményesebbek, 76-szor találtak az ellenfelek hálójába, és ezzel a bajnok Ferencvárost is lepipálták.  Az idei eredményesség azért is elismerésre méltó, hiszen a gólkirály, Hahn János már messze jár, a Dunaszerdahely játékosa lett. Zalaegerszegen

Waltner Róbert vezetőedző őszintén bevallotta, a védelmet hetek óta képtelenek összerakni,

egy kicsit a tanácstalanság is látszott a tehetséges szakemberen, akit a zuhanyhíradó szerint hamarosan le is váltanak, ugyanis a tulajdonosnak elege lett a sorozatos vereségekből.  

Az MTK – Mezőkövesd találkozón úgy szerezték meg a három pontot a hazaiak, hogy még ők sem hiszik el, hogy ilyen nagy szerencséjük volt (a 90. percben a menteni igyekvő korábbi MTK-játékos, Baki Ákos Miovszki bokáját találta el a labdával, ahonnan védhetetlenül vágódott a játékszer a hálóba), ám az öröm mellett szomorúak is a Hungária körúton, hiszen a válogatott stábja által is figyelt Nagy Zsombor bordatörést szenvedett, hetekre kidőlt, ráadásul a mérkőzés hajrájában Marko Perkovic is súlyosan megsérült, a bokájában letört egy csontdarab. Nem véletlen, hogy a lefújás után Giovanni Constantino nem tudott felhőtlenül örülni a sikernek. S amint várható volt, a másik oldalon Pintér Attila majd’ szétrobbant az idegtől, hiszen abszolút nekik állt a találkozó. Ferreira kezezése után nem kaptak meg egy jogos büntetőt, Drazsics földbe döngölése után viszont már sípolt Farkas Ádám, ám a tizenegyest Jurina kihagyta. A korábbi szövetségi kapitány – szokásához híven - a kamerák előtt sem játszotta meg magát, többek között a következőket mondta el: „Egyeseknek tudomásul kellene venniük, hogy a klub nagyon sokat megtesz értük, és ezt viszonozni kéne. Az nem fordulhat elő, hogy egyes emberek nem tartják be a taktikát, nem csinálják meg azt, amit kérek tőlük.

Akik ezt nem hajlandóak végrehajtani, menjenek el inkább sakkozni, vagy válasszanak bármilyen egyéni sportágat!

 Ez így nem mehet tovább, a télen vagy a fegyelmezetlen játékosok távoznak, vagy én!” Kissé meglepő, hogy Pintér a szünetben a válogatott Cseri Tamást, a tehetséges Farkas Dánielt és a bolgár Antonio Vutovot cserélte le. Ők lennének a bűnbakok?!

Az utóbbi hetekben lendületbe jövő Honvéd – Horváth Ferenc együttese két vereség után hét pontot gyűjtött, ráadásul Magyar Kupa-mérkőzésen 5-1-re verte az NB II-ben remekül szereplő Nyíregyházát – Gyirmóton sem adta alább: már 25 perc után 3-1-re vezetett,

nem lehet nem észrevenni, hogy a vezetőedző rátalált a nyerő együttesre,

amelynek vezére a Bácskatopolya korábbi gólkirálya, a szerb Nenad Lukics, aki eddig hét tétmérkőzésen öt gólt rúgott a Honvédban. Ami pedig a Gyirmótot illeti: Csertői Aurélnak valamit ki kell találnia, hiszen az NB I-ben a lelkes játék – elvétve - a döntetlenekre lesz elegendő. Ezzel pedig nem lehet bennmaradni az NB I-ben…

Bár a koronavírus alaposan megtizedelte a MOL Fehérvár együttesét, még ez sem lehet igazán magyarázat arra, hogy hét mérkőzésen csupán nyolc gólra voltak képesek Nikolicsék, és a megyei vetélytárs, Puskás Akadémia ellen is csak egy soványka 0-0-t hoztak össze. Az embernek az az érzése, hogy már most feladták a Ferencvárossal szemben a bajnoki aranyéremért folytatott harcot, pedig az az a teljes élvonalnak jót tenne, ha a Fradinak minél több komoly vetélytársa akadna…    

Sokan hetek óta képtelenek megfejteni, mi lehet a kisvárdai menetelés oka, nos, úgy gondoljuk, a Debrecen elleni mérkőzés tökéletesen választ adott erre: a remekül játszó Loki megérdemelten szerzett vezetést (a válogatott Varga József kitörő öröme érthető volt, hiszen az élvonalban utoljára 2019. március 16-án, még a Puskás Akadémia játékosaként szerzett gólt az MTK ellen), ám

a második félidőben a rétköziek olyan offenzívába kezdtek, amit nem bírt ki a Loki.

Előbb Jasmin Mesanovic rúgta meg szokásos gólját, és addig-addig nyomott a hatalmas önbizalommal játszó Kisvárda, míg Lazar Zlicsics látványos bombagóljával megnyerte a mérkőzést. S ilyen, amikor minden bejön: a szerb játékos élete első gólját szerezte az NB I-ben.   

Megadta magát az Újpest Fotó: MTI/Ilyés Tibor
Megadta magát az Újpest Fotó: MTI/Ilyés Tibor

A forduló záró mérkőzése a derbi volt, amelyen döntő momentuma, hogy a Paks ellen durvaságért kiállított Abdoulaye  Diaby (akinek a négy bajnokira szóló eltiltása éppen most járt le) újra meggondolatlan volt: a nyilvánvaló gólhelyzetben kitörő Myrto Uzunit lerántotta, nem is lehetett más az ítélet, csak a piros lap. Ezután még egy jogos hazai büntető, majd egy Tokmac-találat is jött, s bár a Újpest Junior Tallo révén a szünet előtt visszahozta a reményt, még úgy sem volt esélye a liláknak az egy pont megszerzésére, hogy a második játékrészben egyértelműen jobban játszottak, mint a Ferencváros. A hajrá pedig tökéletesen jellemző volt az egész mérkőzésre: míg a csereként beálló Simon Krisztián (talán kevesen tudják, édesapja NB I-es labdarúgó, míg édesanyja szintén élvonalbeli kézilabdázó volt) kihagyta ordító helyzetét, addig Uzuni értékesítette a maga lehetőségét. A találkozó végén Simon el is pityeredett, s bár Michael Oennig dicsérte csapatát,

lassan el kéne gondolkozni Újpesten: miért hagyták, hogy ennyire mélyre süllyedjen a csapat?...

Nyitókép Pintér Attila irányt mutat: arra van a kijárat! Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisgul
2021. szeptember 28. 11:59
Shermer örült, hogy végre egy államtitkárral vitatkozhat, ám Orsolya hamar lelohasztotta az örömét, mikor közölte vele, hogy ezúttal sem sikerült egy államtitkárral vitatkoznia, mivel ő kormánybiztos!
zakar zoltán béla
2021. szeptember 28. 10:11
Más: Mikor átkapcsolok az egyenes beszédre, 1 percen belül elkezdek röhögni szöllósi györgyikén a fordított kálmán sz'olgán...a Csörtén shermert dongoli a liberáltnyik lápba FERENCZ ORSOLYA!
Robur
2021. szeptember 28. 01:48
Pintér, te állat..., nem folytatom.
zakar zoltán béla
2021. szeptember 27. 22:30
pintér............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!