Érték

2023. december 22. 08:35

Tudom, sokan unják, ha Szoboszlai Dominik a téma. De a sportoló tíz évig ezen a szinten futballozhat, millió örömöt adhat még annak, aki szurkol a sikerének, de még ennél is van feljebb.

2023. december 22. 08:35
null
Somogyi Zsolt
Somogyi Zsolt
Nemzeti Sport

„Tudom, sokan unják, ha Szoboszlai Dominik a téma. Azt is tudom, hogy mert minden érdekes, ami a Liverpool játékosával kapcsolatos, sokszor olyan hírek is megjelennek róla, amelyek nélkül azért még nyugodtan alhatna az olvasó, nem maradt le semmi igazán fontosról. 

Ám most mégis ismét a magyar válogatott csapatkapitánya került a hírek élére, és ami ugyancsak fontos: külföldről érkezett az izgalmas észrevétel, miszerint a Transfermarktnál tovább nőtt az értéke.

A német piaci portál a legutóbbi, októberi, hetvenmillió eurós értékbecslését követően most már hetvenötmillió euróra taksálja Szoboszlait, aki ezzel a Liverpoolból is kiemelkedik, már a legjobbnak számít (Luis Díazzal holtversenyben, a kolumbiai értéke nem változott a legutóbbi adatsorhoz képest). 

Őket követi Trent Alexander-Arnold hetven-, majd a Darwin Núnez, Alexis Mac Allister, Mohamed Szalah trió jön egyaránt hatvanötmillióval. Persze, azt is tudjuk, hogy a ragyogó kezdést némi megtorpanás követte, kiderült, ő is ember, elfáradt kicsit, nahát, meg is találta néhány, csak a botlásra váró kommentelő, de ez azért nem akármi, hiszen már az is őrület volt, hogy a Liverpool magyar játékost vett. 

S nem lejárt szerződésűként szerezte meg ingyen, az pedig, hogy eddigi teljesítményével kiérdemelte, hogy a keret két legértékesebb futballistája között emlegessék, talán fel sem fogható. Nyilván, nekünk az a fontos, hogy a válogatottban is húzóember, megfelel a vele szemben támasztott, nem alacsony követelményeknek, rengeteget komolyodott, felnőttebb lett, mióta ő a csapatkapitány. 

Pedig lehet hiányérzete: három éve Izland ellen üres stadionban lőtte ki a csapatot az Eb-re, amelyről aztán sérülés miatt lemaradt...

No, de ahogy Dominik csak a jövőre koncentrál, úgy mi is előre tekintünk: 

a 23 esztendős labdarúgó tíz évig ezen a szinten futballozhat, millió örömöt adhat még annak, aki szurkol a sikerének, de még ennél is van feljebb.

A Real Madrid és a Barcelona magyar drukkerei alighanem el tudnák képzelni kedvenc klubjukban, és nagyon is reális lehetőség, hogy két-három év múlva egy másik topcsapat mezét viseli majd. Ami bizonyos: ezernyi magyar gyerek (óvodás vagy épp általános iskolás kissrác) miatta akar futballozni, őt követve edz, és féltett kincsként őrzi, ha aláírása van tőle – a szívükben is ő a legértékesebb játékos.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Michael Regan / Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai__
2023. december 24. 08:53
Ti viszont mindent megtesztek azért, hogy tönkretegyétek. Mire vezethet az állandó seggkinyalás? A reális kritika, esetleg időnként egy kis túldicsérő biztatás (bár ettől sokan hánynak) segíthet.
dpisti
2023. december 22. 22:28
Egyre kevesebbet játszik, egyre hamarabb cseréli le Klopp. Pukkadozik a lufi, amibe oly bőszen kapaszkodnak minielnökúr seggnyalói :D (Ugye, azért mélyen legbelül ti is érzitek, hogy Szobónak nem sok köze van a magyar foci itthoni posványához, csicskadékok.)
italosiparos
2023. december 22. 15:12
Ha lehet én is csak a sportbéli teljesítményére vagyok kíváncsi.Az erről szóló kritikákra és dicséretekre is.
2xli
2023. december 22. 11:59
Én nem unom. Hajrá Dominik, hajrá Magyarország, hajrá Liverpool.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!