A Döbrögi-törvénycsomag margójára

2010. június 08. 14:14

Legyen minden kistérségben helyi véleményeket becsatornázó internetes felület! Leplezzük le a Döbrögik mutyijait, és tegyük nyilvánossá a helyi közélet folyamatait!

2010. június 08. 14:14

„Nem rettegni jöttem, az a maszop stílusa. Nem is hőbörögni, az a Jobbiké. Egy ellenzékinek az a feladata, hogy rávilágítson a kormányzás visszásságaira, és alternatívákat vázoljon fel. Ám ma olyan hangsúlyos törvénycsomagról lesz szavazás, ami hosszútávon érdemben korlátozza a helyi demokráciát. Ma a kalapos király által vezetett kormányoldal kitépi a helyi demokrácia csíráit is, felszántja és behinti sóval az önkormányzati demokráciát. Ősztől szinte mindenhol egy színűek lesznek az önkormányzatok. Ez a helyi politika teljes átláthatatlanságot vetíti előre. A rövid pórázon lévő lakájmédia minden valószínűség szerint nem fog beszámolni majd a helyi elitek mutyijairól. Afelől sincs kétségem, az intézkedéseket is selymes csomagolópapírba csomagolva, finoman fogyaszthatóan tálalja majd.

Digitális bennszülött generáció! Azért fordulok hozzátok, mert mátok mi vagyunk a helyi demokrácia utolsó bástyája. Nekünk kell megteremteni a helyi demokrácia átláthatóságát helyi közéleti blogok, tényfeltáró blogok működtetésével. Ha jól írni nem is mindenki tud, de az információk megosztása a közösségi szájtokon legalább akkora hozzájárulás a demokrácia 2.0 megteremtéséhez. Tényfeltáráshoz olvassunk Vastagbőrt, és Bodoky-t, tanuljunk tőlük. A helyi nyilvánosság megteremtéséhez vegyünk példát a Basahalom Boulvardról, a Szeretgomról, és a Kismoszkváról. Legyen minden kistérségben helyi véleményeket becsatornázó internetes felület! Leplezzük le a Döbrögik mutyijait, és tegyük nyilvánossá a helyi közélet folyamatait!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. június 08. 21:32
Az LMP-nek az fáj, hogy egy tizenötfős képviselőtestületbe még becsúszhatott volna egy-egy közülük, de egy kilencfősnél esélyük sincs. A többi duma.
miloka
2010. június 08. 21:18
A helyi nyilvánosságért azonban "harcolni" kell. Nem követelőzéssel, hanem tettekkel4
soelmo
2010. június 08. 19:46
Másutt már leírtam: az ellenzéknek nem kell leíratnia magát feltétlenül, nem kell indulni a választásokon. Igaz, hogy nem rossz üzlet 4 évig élni az állami párttámogatásból, de nem hiszem, hogy olyan jó üzlet lenne ez! Persze egy munkanélkülinek biztos megoldás...(?)
Kosinva
2010. június 08. 19:25
A kisfideszesek(LMP) aktívak, vagyis néha nagyon szépen másolják a korai Fideszt és nekem az LMP-ről sokszor a Republic Repül a bálna száma jut eszembe. :) Bár bennük meg az ami a Fideszből lassan hiányzik nekem, a fiatalosabb lendület. De amúgy az nem igaz, hogy a jobboldali sajtó nem tudja kiosztani a Fideszt, vagyis az egyik fele nem szokta, de a másik fele képes szembe menni a párt elképzeléseivel és véleményével. Pl. Sólyom újrajelölése, Kósa bakija.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!