Kordonbontás 2.0

2013. február 01. 12:13

A megoldáshoz nem kerültünk közelebb egy centivel sem.

2013. február 01. 12:13
Matalin Dóra
Népszabadság

A megoldáshoz nem kerültünk közelebb egy centivel sem. A fővárosi önkormányzat továbbra is rendíthetetlenül hisz az erőben, a civilek meg kitartóan küzdenek – nem mellékesen egy alkotmánybírósági döntéssel megtámogatva – azért, hogy a fedélnélkülieket ne üldözzék a hatóságok se agresszív, se trükkös módszerekkel. A legújabb tiltakozó akciójukra éppen ma kerül sor a Kálvin téri aluljáróban.

A küzdelem tehát folytatódik, pedig van közös pont, amelyen állva az együttműködés is elképzelhető lenne: egyik fél sem szereti, hogy emberek kényszerűen aluljárókban, utcákon élnek. A kordonbontók, a tiltakozók sem. Százszor elmondták már: azt szeretnék, ha mindenkinek emberhez méltó lakhatása lenne. Csakhogy ezt szerintük kordonokkal, állandó ellenőrzéssel, hatósági üldözéssel, de még csak hatalmas tömegszállókkal sem lehet elérni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. február 01. 16:42
Q demokraták küzdelmének az az alapja, hogy felhergeljék azokat, akiket ők tettek hajléktalanná. Werber bátyót is félre tájékoztatják.
Next adósság
2013. február 01. 15:59
Gordon bontás lesz? Hümm!
kjkj945
2013. február 01. 15:29
.
imres
2013. február 01. 15:14
"A megoldáshoz nem kerültünk közelebb egy centivel sem." Dórika! De a koszhoz, a trágyához igen. Van egy javaslatom! Elbontjuk a kordonokat, ti me hazavisztek egy-egy hajláktalant! Kifürdetitek őket a koszból, etetitek, itatjátok. Egyből közelebb kerülünk a megoldáshoz. Nos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!