Szárnyasok a Szabadság téren

2014. február 27. 13:46

Az önismeret jó dolog, ellensúlyoz, összetart. Hasznos, akár a fék a kocsiban, bár nélküle szinte röpül az ember. Igaz, hogy hova.

2014. február 27. 13:46
Bánki György
hvg.hu

„A magyar állam a kérdéses történelmi korban egyszerre volt bűnös és áldozat. Ebből nem lehet szemezgetni. A miniszterelnök, akit krónikus pszeudo-küldetéses állapota miatt nevezzünk most Numero Uno Nemzetszakembernek, azaz NUN-nak, azt kapta el nagyon retorikailag, hogy ne mások mondják meg, hogyan emlékezzünk a történelmünkre. Ad egy: nem az a kérdés, hogyan emlékezzünk, hanem, hogy mi történt. Ad kettő: kik azok a mások? Történészek? Külföldiek? Józan magyar emberek? Kekec zsidók? És kik a mi? Akik nem engedjük? Máris kész az újabb hasítás, az erőszak a valóságon, és a magyar emberek lelkében. Aki összekeveri a nemzet egészének érdekeit szem előtt tartó, korrekcióra is képes gondolkodást az általa személyes problémák miatt gyűlölt gyengeséggel, az nem alkalmas a feladatra. Nem egyetlen emberről beszélek.

Nem az a cél, hogy Magyarország a bűnbánatot iparszerűen gyakorlók szaggatott-ruha szalonjává változzon. Hanem az, hogy úgy vegyük a magunk dolgait szépségükkel és csúfságukkal együtt, ahogy voltak és vannak, mert ez valójában megkönnyebbülést okoz, és kezelhetőbb. A NUN és a mindenügyi miniszter mondatai bátorítják a rasszista érzületet, mert rátolják a problémát a zsidóságra meg a definiálatlan »másokra«, ezzel felújítva a hasítást és a kirekesztést. Azt sugalmazzák, hogy az egyet nem értők szándéka rossz. Arra játszanak rá, hogy tényleg nem kellemes tudomásul venni bizonyos magyarok más magyar emberek általi jogkorlátozását, vagyontalanítását, az elpusztításukért tett precíz erőfeszítéseket. Ezzel a hasítós metódussal dédelgetni lehet a náci lelkületet úgy, hogy közben »mi olyat sose gondoltunk, hölgyeimuraim«. A célközönség azt éli át, hogy rá akarják kényszeríteni a szégyent. Amiről szó sincs. A nemzet igazi érdeke a hasítás enyhítése. A kormányzat módszere a hasítás találékony alkalmazása. Úgy tűnik, érdekeink nem esnek egybe. A nemzet sokkal több ennél, és sokkal többet érdemel. Az önismeret jó dolog, ellensúlyoz, összetart. Hasznos, akár a fék a kocsiban, bár nélküle szinte röpül az ember. Igaz, hogy hova.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2014. február 28. 13:44
Heisler András mondta a hírtv interjúban, hogy zsido magyar egyuttélést jelent az Egyuttélés Háza elnevezés. Így szétválasztva. Nem Orbán Viktor választ el, hanem a Mazsihisz.
Sulammit
2014. február 28. 13:02
Márciusban nálunk fog összegyűlni a világ minden részéről idesereglett rabbik valami kongresszusa. Azt állítják, hogy nálunk gyújtogatás, zsidoverés és egyéb dolgok vannak. Ezt leírták. Amit visszautasítunk. Ilyen sosem volt! Egymás után jelennek meg a zsidos cikkek, amire mi reagálunk, mert fel vagyunk háborodva. Ők elolvassák és megerősödnek abban, hogy itt antiszemitizmus van. Provokálnak. Múltkor a hírtévében szembesítette ezzel a közleménnyel Heisler Andrást, Szabo Anett. Mire először azt találta mondani, ha így érzik a zsidok akkor így is van! A gyújtogatás, verés! Nem baj, hogy nem történt ilyen eset egy sem, ha így érzik akkor nyilván meg is történt.
rajgy
2014. február 28. 07:05
HVG - egy német tulajdonban lévő újság. Még eddig senki nem mondta meg, mit kellett volna Horthynak másként tennie? Ha hamarabb szembefordul a németekkel (41-ben), akkor hamarabb jön a megszállás is, és hírmondó sem marad "belőlük". (A románok és szlovákok is hamarabb bevonulnak.) Mit tehetett volna mást?
szörftábor
2014. február 27. 20:28
Szárnyalás a balatoni szélben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!