„A nők alacsonyabbrendűek és természetükből fakadóan hazudósak”

2015. május 03. 13:53

Sokezer évnyi szenvedés és hallgatás után a nők végre beszélhettek – mert kíváncsiak voltak rájuk és meghallgatták őket.

2015. május 03. 13:53
„Egyre többen jöttek rá, hogy ahhoz, hogy feltárják a tünetek hátterét, végre meg kellene hallgatni a nőket. Sokezer évnyi szenvedés és hallgatás után a nők végre beszélhettek - mert kíváncsiak voltak rájuk és meghallgatták őket. Rettenetes történetek kerültek a felszínre, olyanok, amelyekről soha senkinek nem lehetett korábban beszélni. A nők brutális bántalmazásokról, rettegésben végigélt gyerekkorról, rendszeres szexuális zaklatásrólszámoltak be, amelyeket legközelebbi hozzátartozóik (apák, nagyapák, testvérek) követtek el büntetlenül és bármiféle gátlás nélkül. Végre kimondódott a kimondhatatlan. A XIX. század végére Janet és Freud két különböző országban kutatva a hisztéria okait, ugyanarra jutottak, jelesül, hogy a traumatikus események során kiváltódó elviselhetetlen érzelmi reakciók egy olyan tudatállapotot (disszociáció, kettős tudat) hoznak létre, amely hisztériás tüneteket vált ki. A háttérben kivétel nélkül mindig rendkívül megrázó események álltak, amelyekre az áldozatok épp rettentetes mivoltuk miatt nem emlékeztek, de a hatásuk folyamatosan ott munkálkodott bennük. Freudék rájöttek, hogy az elfojtott emlékek hipnózissal előhívhatóak, s megindulhat a beszélgetés, a feltárás, a kezelés orvos és páciens között.

Vissza a némaságba

Csakhogy ebből lett a baj. Ugyanis mindaz, amit Freud és tudós barátai hallottak a nőktől, az olyan megrázó és megdöbbentő, na és persze abszolút tabu volt, hogy az okos férfiak mindezt nem bírták sokáig. Freud ugyan 1896-ban még megjelentetett egy tanulmányt A hisztéria etiológiája címmel, ám nem sokkal későbbmegtagadta az ebben a műben tett állításait és következtetéseit, vagyis azt, hogy a hisztériának bármi kapcsolata lenne a traumatizáltsággal. A hisztéria ugyanis annyira gyakori volt a nők körében, hogy ebből az következett, hogy gyakorlatilag alig van olyan nő, aki ne élt volna át gyerekkorában szexuális és / vagy fizikai bántalmazást az alsóbb néposztályokban épp úgy, mint a tiszteletreméltó nagypolgárság és arisztokrácia körében. Ezt pedig Freud, mint Bécs köztiszteletben álló polgára nem engedhette elterjedni. Így aztán többé nem is hallgatta meg a nőket. A beszélgetéseknek végeszakadt, s majd’ egy teljes évszázadnak kellett újra eltelnie ahhoz, hogy a megvetett és elhallgattatott nők ismét szót kapjanak. A bántalmazott és kizsákmányolt nők és gyerekek újra láthatatlanok lettek. Az emberi elme kutatói nem győzték hangoztatni, hogy pácienseik beszámolói nem többek puszta fantáziálásnál, a nők pedig amúgy maguk is kívánják az erőszakos szexuális élményeket. Ezen kívül, ahogy Freud a lélekfejlődési elméletében állítja,a nők alacsonyabbrendűek és természetükből fakadóan hazudósak.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Raven
2015. május 04. 14:42
Freud még lovag volt a nőkhöz a, a 19 század elején még arról ment a vita, hogy van -e a nőnek lelke?
ormányos csillós
2015. május 04. 11:08
bárcsak egy nagydarab kemény cigányasszony bevezetne a profi cigányszex rejtelmeibe
heep
2015. május 04. 10:10
"A nők alacsonyabbrendűek és természetükből fakadóan hazudósak" Ezt az állítást én még csak feministáktól hallottam. Igaz náluk jobban ki ismerné a nőket? Most higgyek nekik vagy nem?
Senki Alfonz
2015. május 04. 10:01
Nemcsak fizikai, hanem szellemi, erzelmi eröszak is letezik. Es ebben nagyon jok a nök!!! Hany nö szidja most is a ferjet, hogy miert nem dolgozol, ehen halunk. Vagy hogy "eddig legalabb adtal penzt, igy eltürtem, hogy nulla vagy az agyban". Az elvalt nök gyermektelenül is egeszen szelidek, mert ök mar megtapasztaltak az egyedülletet es ezert becsülik a ferfit, a tarsukat. Harcoljunk a nöi lelki terror ellen, ne hagyjuk, hogy a leszbikusok mondjak meg, hogy milyen az igazi ferfi!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!