A repedező konszenzus

2016. április 16. 17:41

Merthogy egy Trump-hoz fogható válságtermék megdöbbentő. Terméke ő egy fogyasztás és reklám őrületben szenvedő média-függő társadalomnak, aki nagyon üres emberekből csinál celebeket.

2016. április 16. 17:41
Szilágyi Ákos
Reflektor.hu

„Sanders-drukkerként kinyílik a bicska a zsebemben, amikor Hillary Clinton megjelenik. Olyan amerikai »Corporate lady«-nek tűnik, addig kedves, addig humánus és addig demokrata, amíg a hatalmi - és hát ki nem látná - anyagi érdekei ezt igénylik. Olyan nagyon »megcsinált« a kampánya, minden szereplése és ő maga is: a mosolya, a lelkesedése, s beszédei. Nehéz elképzelni, hogy ekkora vállalati érdekcsoporttal a háta mögött tényleg továbbviszi és nem visszaveszi az Obama által verejtékesen elindított reformokat. Végül pedig, ha a kőkemény kapitalista hátteréből arra következtetnénk, hogy legalább egy középen álló politikusról van szó, aki majd szavazókat tud vonzani a másik oldalról, tévedünk. A Clinton család nagyon megosztó az amerikai közgondolkodásban: 8 év Clinton és 8 év Bush éra olyan megosztottságot hozott, amilyet csak mi ismerünk itt Kelet-Európában, náluk az addig ismeretlen volt.

»I’ll vote for her. But I wouldn’t be excited about it.« Foglalta össze egy választó. Pedig drukkolunk kell neki, mert az ellenkező oldalon - a legfinomabban szólva is - sűrű, sötét felhők gyülekeznek. Szoktuk azt mondani, hogy annyira nem kell tartani tőle, mert az amerikai politikai rendszer és gépezet bonyolult ahhoz, hogy bárki túl jót, vagy túl rosszat tegyen. Az előbbi akár igaz is lehet, de az utóbbival már jártunk pórul.

(…)

Na és itt jönnek képbe a republikánusok, már-már azon kaptam magam, hogy drukkolok az abszolút szimpla karrierista Rubionak és a - pár éve még egy rémálomnak tűnő Tea Party-s - Cruz-nak. Merthogy egy Trump-hoz fogható válságtermék megdöbbentő. Terméke ő egy fogyasztás és reklám őrületben szenvedő média-függő társadalomnak, aki nagyon üres emberekből csinál celebeket. S következménye egy álságosan és nem hitelesen »szép demokratikus« értékeket kommunikáló politikai és egy a gátlástalanságot továbbra is alapértéknek tekintő gazdasági elitnek. Ő pedig kimondja: hagyjuk ezt a hülye politikai korrektséget: zárjuk el a csapokat, építsünk falakat, rakjunk ki mindenkit, aki zavar minket és legyünk önzők, mert én is önző és kapzsi vagyok és azzá szeretném tenni Amerikát is, mert az jó. Mondja ezt néha trágár, néha obszcén kifejezésekkel. Ritkán látott sikerrel. 

Sok-sok ott töltött idő alatt megszerettem Amerikát, most inkább sajnálom őket, de még inkább magunkat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2016. április 18. 09:05
Hol a probléma? Trump egy az egyben ugyan olyan mint Amerika és az amerikai emberek. Ugyan miért ne szavaznának rá, mikor éppen őket - a nagy többséget - képviseli? Clintonné a hiszterikus feminista libákat és nagy valószínűséggel a zsidóságot, akik szeretnék végre tönkrezúzni a Közel-Keletet és ha lehet Európát is..Már meg is indultak. Nekünk vajon melyik lenne a jobb?
ciprióta
2016. április 17. 15:08
nem tetszik az igazság???
Dénia
2016. április 17. 07:10
Nem biztos, hogy rossz lenne a világnak, és Amerikának, ha visszábbhúznák a birodalmi csápokat, és önző módon a saját dolgaikkal foglalkoznának ahelyett, hogy a világot akarnák "megnevelni".
atila68
2016. április 16. 20:22
Ez Clinton óta így van ha elnökválasztásról van szó. De nem kell addig menni, elég megnézni az utolsó három szocialista miniszterelnököt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!