Szigetelési veszedelem

2016. július 08. 08:36

II. és III. Orbán uralkodása idején – szokás szerint – ez is úgy omlott össze, hogy mindenki felelős volt, csak a Fidesz nem. Kacifántos magyarázkodásaik végén a nép már szinte hálát rebegett sanyargattatásáért.

2016. július 08. 08:36
Marnitz István
Népszabadság

„Most is csak ugyanaz a szomorú kör. Pedig még emlékszem, amikor Matolcsy György a szociálliberális időkben fideszes álcivilként évi százmilliárdos lakossági energiahatékonysági támogatásért verte az asztalt. Kikezdhetetlen érveléssel: a Kádár-kockák lakói csak Putyin zsebét tömik, a tőle kapott gázzal pedig az utcát fűtik. Egy szép és jövőbe mutató országos lakásfelújítás tízezernyi munkahelyet is teremt. Igaza volt: a szociálliberálisok »csak« tízmilliárdokat fordítottak e célra évente. Igaz, főleg a panellakókat szerették, a többieknek morzsák jutottak.

II. és III. Orbán uralkodása idején – szokás szerint – ez is úgy omlott össze, hogy mindenki felelős volt, csak a Fidesz nem. Kacifántos magyarázkodásaik végén a nép már szinte hálát rebegett sanyargattatásáért.

Volt itt minden, mutogatás, hitegetés, nyugtatgatás, offshore-ozó kamuállamtitkár, filléres kiírások és az ezt szükségszerűen követő kudarckezelés. Ja, és Lázár János egy mellékmondattal átrakta a lakosságnak belengetett százmilliárdos EU-forrást a kormányépületek felújítási kasszájába. Ezt először az EU-ra fogta, majd Brüsszel tiltakozása után magára vállalta: igenis, szerinte nem jár »ingyenpénz« lakásfelújításra, mert ez az embereknek jó, vegyenek fel rá hitelt (»visszatérítendő támogatást«). Abba már nem bonyolódott bele, hogy elvei miért nem érvényesek a kormányra, neki miért jár a lakossági ingyenpénz. Megtudhattuk viszont, hogy az uniós összeg csak pane­losoknak járna (ami nem igaz), így csupán a családi házban lakók védelme érdekében nem kap senki semmit. Szavai szerint a panelokat amúgy is el kéne dózerolni, lakóikat hűs, családi otthonokba költöztetve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2016. július 08. 23:56
Mondjuk a panelokat tényleg el kéne dózerolni. Megbetegíti az embereket maga a kialakítása is, 4 emelet fölött kifejezetten káros az idegrendszerre a kilengés.
Sitiveni Klein
2016. július 08. 14:27
"II. és III. Orbán uralkodása idején..." II. és III. Orbán nem az I. Orbán gyereke, unokája (esetleg egyéb rokona)? (Nem érteni magyart....)
szmolkal
2016. július 08. 13:11
Szokásos böffentés, vagy szellentés :) Köszönöm jót szórakoztam!
Szőke Ciklon
2016. július 08. 11:46
Ezek naponta hazudnak, mocskolódnak! Hát ezért lesz még IV. és V. Orbán kormány! Csak a zsidókkal ne barátkozzon meggondolatlanul, mert azok csak addig barátok, amíg hasznuk van belőle!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!