Felcsút még romantika miatt sem lehet vonzó

2016. december 23. 16:26

És akkor Pintér Attila bemutatja a Miként kell igazolni az Orbán Viktor játszóterévé tett sportágban? című okatófilmjét.

2016. december 23. 16:26
Pető Péter
Pető Péter
Facebook

És akkor Pintér Attila bemutatja a Miként kell igazolni az Orbán Viktor játszóterévé tett sportágban? című oktatófilmjét. Történt, hogy a korábbi szövetségi kapitány leszerződött az NB I biztos kiesőjeként elkönyvelt Mezőkövesdhez. A borzasztó színvonalú bajnokágban szembeszökő a csapat teljesítménye, amely az ötödik helyen áll féltávnál, Kövesden alulmaradt a milliárdos büdzséből gazdálkodó FTC is, az együttesnek esélye van az Európa Liga-szereplésre. Aztán ott van az NB II-ben a Felcsút, amely irdatlan - jórészt közvetett állami támogatásból szerzett - pénzből működik, ennek ellenére kínlódva kezdte az évet, sorra bukta a meccseket, mígnem egy edzőváltás után Vincze István az első helyre hozta a garnitúrát a téli szünet előtt. Erre mi történik? Vincze elveszíti a helyét, mert Pintér Attila szerződik Felcsútra. Mondom, az NB I 5. helyén álló, FTC-t legyőző, nemzetközi szereplésre jelenleg nem esélytelen csapat edzője elmegy az NB II-be, hogy a tavasszal a Dorog, a Csákvár, a Mosonmagyaróvár, a Cigánd vagy éppen a Kisvárda ellen készíthesse fel csapatát. Mármost, mennyire életszerű, hogy Claudio Ranieri otthagyja a meglepetésre a Premier League élmezőnyébe kormányozott Leicester Cityt, hogy az NB II-es Brightonhoz vagy Huddersfieldhez menjen? és itt még sántít a példa, mert a Felcsút még romantika miatt sem lehet vonzó, elvégre egy múlt nélküli, identitás nélküli, szurkoló nélküli politikai kreálmány. és mégis, oda megy a korábbi szövkap az NB I-ből. nincs erre semmilyen magyarázat, ami futballhoz bármilyen módon kapcsolódna, de tán érdekes lenne megtekinteni Tállai András államtitkár telefonlistáját. merthogy ebben az országban a futballból is pártviccet csináltak, így lehetséges, hogy Tállai csapatából gondolkodás nélkül mennek Orbán csapatába, ami amúgy Mészáros Lőrinc csapata is. így itt a Fradinak se lett volna esélye, elvégre Kubatov csak pártigazgató, az MTK-nak se, mert Deutsch csak EP-képviselő, és talán most már tényleg tartson sajttájt Halász tréfamester arról, miylen döntések születtek az NB I-ről, edzőkről és játékosigazolásokról, mert akkor nem alázzuk meg a futballt azzal, hogy úgy teszünk, mintha ez az lenne. ezt ugyanis szerencsésebb helyeken frakcióülésnek hívják. csak itt lehet elnevezni futballnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2016. december 27. 22:08
Ugyan ez a szisztéma az 50-60 évek arany csapatát hozták el.Akkor MINDEN NAGYON IS RENDBEN volt!Már akkor is mint a háborúhoz csak három dolog kellett csak PÉNZ,PÉNZ,PÉNZ ja és tehetség !!!
BőröndÖdön
2016. december 26. 22:35
Minden szava igaz,ez Orbanisztán.
BandiMandi
2016. december 24. 16:33
Ajánlom nektek a "Nincs térerő" Auróra zenekar számát. Pont nektek szól.
Hunyadi Mátyás
2016. december 24. 13:47
Inkább azon kellene törnie a fejét, hogy a Népszabadság miért nem volt annyira vonzó, hogy valaki nyugati libsi időben megvegye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!