Budapest sokkal jobb, mint Bécs

2019. december 16. 15:18

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy Magyarországon forgasson. Interjú.

2019. december 16. 15:18
Arnold Schwarzenegger
Nők Lapja Café

Ezzel a Terminátorral akartad leróni a tiszteletedet Andynek? 

Andy fantasztikus ember volt. Nagyon jó, hogy ő vezette a filmalapot, mert sok jót hozott Magyarországnak, külföldi produkciókat csábított Budapestre, ezzel munkahelyeket teremtett, serkentette a gazdaságot, bevételt szerzett az országnak. Három hónapig forgattam Magyarországon, a stáb lényegesen tovább maradt, de én rettenetesen élveztem a közös vacsorákat, a gulyást meg a borjú bécsit, amit ő főzött személyesen. Nagyszerű szakács volt. Eljöttem Pestről, és pár hónappal később váratlanul meghalt. Őrületes hír volt, mert Andy megérdemelte volna, hogy sokkal tovább éljen, és a filmszakma is megérdemelte volna, hogy életben maradjon. Nagyon elszomorít, hogy elment, mert az én életemben kulcsfontosságú szerepet játszott.

És milyen élmény volt újra Budapesten dolgozni? Mert 1986-ban ott forgattad a Vörös zsarut, aminek Andy volt a producere. Akkor dolgoztatok először együtt. 

Mikor a Vörös zsarut forgattuk, még vadul uralkodott a kommunizmus, az ország nem volt szabad. Budapest csodálatos város! Az egyik legszebb a világon. Szoktam is mondani a bécsieknek, hogy Budapest sokkal jobb, mint Bécs. Ami azért egy osztráktól nem semmi, nem igaz? A bécsiek nem örülnek, ha hallják. És nagyon okos, ahogy a külföldi filmesekkel bánnak. Mindent megtesznek, hogy a kedvükben járjanak. Remek stábok vannak, az adókedvezmények is jók. És mindenben segítenek. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy Magyarországon forgasson.

Beszéljünk egy kicsit rólad. Hetvenkét éves vagy. Nem bizonyult megterhelőnek fizikailag ez a forgatás? 

Dehogyisnem! Megöregedni nem könnyű. Nekem különösen, mert ha belenézek a tükörbe, és arra gondolok, hogy Mr. Universe meg Mr. Olympia, meg hogy ki tudtam nyomni háromszáz kilót, fel tudtam emelni négyszázat. Ma már a közelében sincs a testem annak, amilyen volt. Jó, hetvenkét éves lettem. De zavar, hogy valamikor a csúcson voltam, és ma már nem vagyok ott. Persze, minden nap edzek, de orvosilag akkor is bizonyított tény, hogy egy férfinak az öregedés során egyre kevesebb lesz a tesztoszteron a szervezetében, és sokkal tovább tart, hogy izmokat építsen. Viszont sokkal könnyebben sérül. És az egészségem sem a régi. Mindig bajlódtam a szívemmel, tehát vigyáznom kell. Az egyiknek a dereka fáj, a másik a térdével szenved, mindenkinek lesz valami nyavalyája, ahogy öregszik. De hálás vagyok, hogy jó formában maradtam, és minden nap edzek. Reggelenként le szoktam biciklizni a fitneszterembe. Jópofa volt, mikor leültem a rendezővel és átbeszéltük, hol lesz szükségem kaszkadőrre. Ahol csak lehet, nem kell, mondtam. Na, de akkor meg jött a nyomás. Hogy kardioedzés meg fegyveres edzés. Ha még emlékszel, tudod, hogy a Terminátor nem pislog, amikor lőnek, ezt is gyakorolnom kellett. De mindent összevetve, köszönöm, jól vagyok. Nagyon jól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2019. december 18. 14:56
Ú, a Vörös Zsaru... Koncz Gáborral, meg Növényi Norbival mellékszerepben...
brabant89
2019. december 17. 02:46
Sokkal olcsóbbak a kurvák. :))
kuznyecov
2019. december 16. 21:58
Vajon tudja, hogy vajna megkapta a teljes kaszino koncessziót, és milliárdokat zsebelt be? Közpénzből garázdálkodott, és tartotta a kurváját. A magyar adórendszer, pedig a világ legdrágább áfájával..Hát... Vicces. A nagy adókedvezmények a vajna féle strómanok miatt vannak. Az ország a második, ha nem az első legszegényebb ország a régióban, erre jön ez, és leáll dicshimnuszt zengeni. Gondolom, nem olvasta mi a véleménye a magyar kommentelőknek vajnáról. Több rosszat kapott, mint jót. És az USA-ban meg adócsaló volt. Svarci meg már gondolom, kissé szenilis.
balsors
2019. december 16. 21:47
No Kerge Geri lehet szidni Budapestet, hisz ez nem egyezik a mantrával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!