Nem az számít, hogy mit szólnak hozzá külföldön, én Magyarországon élek

2020. május 06. 17:10

Sosem készítettem szuperprodukciókat, nincs is tervbe véve. Interjú.

2020. május 06. 17:10
Hajdu Szabolcs
444.hu

Az előző filmed az Ernelláék Farkaséknál is low-budget körülmények között készült, a saját lakásodban forgattátok, a diákjaid vették fel, ezért 13 operatőre van a filmnek. A Békeidő is egy erősebb kisfilmes költségvetésből, egyetemi hallgatók bevonásával készült. Nem hiányzik, hogy profi körülmények között dolgozz?

 Hiányzik, nagyon. Régen csináltam úgy filmet, hogy bele tudtam volna tenni minden képességemet.Ezek a filmek azért készülnek, hogy mozgásban tartsam magam, ne felejtsek el filmet készíteni, de emiatt folyamatosan hiányérzetem van. A Békeidőhöz is le tudtam volna forgatni még jó pár jelenetet és akkor komplexebb lett volna, de csak ennyi fért bele, még így is nagyon sok ember önzetlen segítsége, jóindulata és munkája kellett hozzá. Persze jól sült el, és élveztem én is, de szeretnék azért még nagy filmet csinálni. Sosem készítettem szuperprodukciókat, nincs is tervbe véve. Ha nagy költségvetésről beszélek, az az én esetemben egy átlagos költségvetést jelent.

 A Délibáb után a nyilvánosság előtt megfogadtad, hogy nem pályázol többet az Andy Vajna-féle Filmalaphoz. Azóta sok minden változott, Vajna meghalt, új a döntőbizottság, még át is nevezték a Filmalapot Filmintézetté. El tudod képzelni, hogy állami pénzre pályázz?

Nem akarok belemenni egy olyan szituációba, hogy sok energiával összerakunk egy pályázatot a Filmintézetnek, kapok esetleg írásra támogatást, aztán esetleg az előkészítésre is, de a végén a gyártásra már nem. Persze az hülyeség, ha az ember csak akkor pályázik, mikor biztosan kap pénzt, de itt megvan a veszélye, hogy  azért nem támogatnak, mert mondjuk a személyemmel van baj, és nem pedig annak a minőségével, amit megírtam.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2020. május 07. 12:09
legyen "jatszananak".
Pierre
2020. május 07. 11:43
lattam, az orbanistaknak nem tetszene a film. Reflektal arra a mindennapi fostengerre, amit a hibrid rezsimunk ont a nyakunkba. A hatterben idonkent megszolalo tevek, radiok folyamatosan ontjak a migrancs panikot. A rendorok tahok es visszaelnek, a szexualisan zaklato rendezot Schilling jatsza, kb. egy az egyben azt, amit marton laszlo kovetett el. De ez mind csak a kornyezet, amiben elunk, egy durva, nyers alapzaj, ami folott az egyeni parbeszedek, konfliktusok, tragediak kibontasa dominal.
Emmanuel Goldstein
2020. május 07. 10:53
Hajdú kiváló rendező, az magyar újhullám egyik legjobbja.
Bukik a Zorbán
2020. május 07. 08:06
Amihez silingnek meg silingnének köze van, az tisztességes dolog nem nagyon lehet. Reméljük, nem ette haza a fene Franciaországból, hanem csak ' "sztár"vendég'. Van itt bolsevista felforgató sajnos bőven, örültünk, hogy vele is kevesebben lettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!