Már a tényeket is a legvéresebb szájú ballibek ellenőrzik – uniós támogatással

2021. október 28. 13:14

Véletlen időzítés? Aligha.

2021. október 28. 13:14
null
Volner János
Facebook

„Nem, ez tényleg nem fake news. Az Európai Unió rengeteg pénzt biztosít kizárólag balliberálisokkal feltöltött szervezeteknek, hogy vállvetve küzdjenek az álhírekkel, dezinformációkkal szemben. Az időzítés tökéletes a balliberális erőknek. Mi ez, ha nem közvetlen beavatkozás a magyarországi választásokba? De ne szaladjunk ennyire előre.

Előzetesen itt hagyunk egy kis gondolatébresztőt: A »tényellenőrző« oldal felállításával kizárólagosan balliberális újságírok és »szakértők« mondják meg, hogy mi az álhír, dezinformáció és mi nem. Tényleg hülyének néznek mindenkit? Senki ne gondolja, hogy majd pártállástól függetlenül minden bal és jobboldali erő által közétett információ, hír egyenlő elbíráslában részesül. Az a híres »független-objektív« balos média, na még mit nem...

De miről is van szó? Legyünk korrektek, idézzük a 444.hu »hírportálon« megjelent közleményt, melyből megtudhatjuk, hogy miről is lehet szó: »Az Európai Bizottság 2020-ban hívta életre az Európai Digitális Média Obszervatóriumot (EDMO - European Digital Media Observatory), aminek célja, hogy koordinálja a tagországokban működő tényellenőrző központok és szerkesztőségek munkáját, az álhírekkel és a dezinformáció terjedésével foglalkozó tudományos kutatásokat, és a tudatos médiafogyasztással és az ezzel kapcsolatos oktatással foglalkozó szervezetek erőfeszítéseit.«

Nyitókép: Volner János Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. október 29. 05:56
Ezt találták ki a zsidók. Lesznek még ötleteik. :)
TAVIROZSA
2021. október 28. 22:36
Új marxista szókészletben a cenzori hivatal=tényellenőrző központ?? Szupi...
Csakcsöndben
2021. október 28. 18:15
a legnagyobb fake newst a 444 irta le 2015ben: A MENEKÜLTEK KÖZÖTT SOKAN FIATALOK, JÓL KÉPZETTEK ÉS NAGYON MOTIVÁLTAK, TEHÁT PONT OLYANOK, AMILYEN MUNKAERŐRE A PÉLDÁUL MERCEDESEKET IS GYÁRTÓ CÉGNEK SZÜKSÉGE VAN. (Bede)
Nyugati Ádám
2021. október 28. 17:56
A tény-ellenőrzésnek akkor van értelme, ha egy publikus szövegben szereplő tényállítás és a valóság közötti azonosság megállapítható. Egy választás alkalmával a kérdés az, hogy az arra vonatkozó szabályokat betartották, vagy megsértették. Ha a tényállítás a kampány időszakra vonatkozik, akkor a tényellenőrzés kizárólag a tényközlés tartalmának helyt-állóságát vizsgálhatja. Ebben az időszakban ugyanis a jelenlegi pozíció megtartásában érdekeltek a rájuk nézve pozitív tényeket szerepelteti a nyilvánosságban. A versenytársak ezzel szemben a negatívumokat hangoztatják annak érdekében. hogy a pozíciót elfoglalókat kiszorítva ők foglalják el. Mivel világnézetekről és ideológiáktól függően ugyanaz a tény egyszerre lehet pozitív és negatív, a tényellenőrzés csak és kizárólag akkor lehet ha annak valóságosságát kizárólag a pozícióban lévők és a pozíciót megszerezni kívánók egybehangzóan állapítják meg. Mivel ezt a törvényszerűséget egy jobb gimnáziumba is tanítják. akkor az elvileg egyetemi végzettséget igénylő EU-s pozícióban egy ilyen tényellenőrző bizottságban kizárólag azonos számú (ellenzéki pártokkal-kormánypártokkal szimpatizáló) ellenőröket kellett volna kijelölnie. Mivel nem ezt tette, ennek a bizottságnak semmilyen kijelentése vagy tény-minősítése objektíve nem lehet releváns.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!