Nyílt levél Friedrich Merz, a Német Kereszténydemokrata Unió elnökének a részére

2022. augusztus 17. 09:12

Menjenek nyugodtan tovább a lejtőn, de ha kérhetem, akkor minket ne rántsanak magukkal!

2022. augusztus 17. 09:12
null
Kovács András
Kovács András
Facebook

„Tisztelt Elnök Úr!

Mély megdöbbenéssel olvastam legutóbbi nyilatkozatát, amelyben többet között a következők szerepeltek: »A fegyverszállítást illetően még mindig nem segítettünk eleget Ukrajnának. Ez pedig meghosszabbítja ezt a brutális háborút, amely naponta több száz áldozattal jár.«

Először azt hittem csak valami álhírbe futottam bele, de sajnos mélyen csalódnom kellett. Érthetetlen, hogy egy kereszténydemokrata párt vezetője miért áll ki a fegyverszállítások és a háború mellett. Eddig úgy tudtam, hogy egy kereszténydemokrata párt vezetőjének a legfontosabb a béke és a biztonságos fejlődés biztosítása a saját népe számára. Másodszor: a tiszta logika szabályinak alapvetően ellentmond az, hogy azzal lehet véget vetni egy háborúnak, ha még több fegyvert szállítunk egy konflitkuszónába.

Amit azonban már sem a papír, sem az én gyomrom már nem bír el az az, hogyan lehetséges, hogy Ön a CDU-ból egy radikális baloldali háborúpárti alakulatot csinált. Merkel után azt hittem, hogy már igazából nem jöhet rosszabb a német jobboldalon, de az Ön vezetésével mára teljesen megszűnt a jobbközép Németországban. Merkel Önhöz képest egy intellektuális vár volt. Tényleg érthetetlen, mit keres még a keresztény kifejezés az Ön által irányított párt nevében? Pedig mára már semmi különbség nincs az SPD, a CDU, az FDP, a Linke és a Zöldek politikájában, csak a pártlogójuk színe különbözik.

Mára a napnál is világosabb, hogy a háború valódi kárvallottja Európa és Németország lett, akkor Ön azzal áll elő, hogy még erőteljesebb fellépésre van szükség Európa részéről. Ezek a saját gondolatai, vagy valakik lediktálták Önnek? Igazából teljesen mindegy, hogy ez magától pattant ki a fejéből, vagy éppen diktálták. Egyik lehetőség rosszabb, mint a másik.”

Nyitókép: Sven Hoppe / DPA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. augusztus 17. 14:45
Bandi,te tényleg ennyire hülye vagy,vagy csupán megfizetnek?!
Viziboszorkány
2022. augusztus 17. 14:28
Németéknél is megalakult az önkéntes öngyilkos alakulat? És ilyen magas szinten?
korodi
2022. augusztus 17. 13:05
Biztos el is jut hozzájuk, meg is rázza őket ennek a sokadik, origo-s niemand-nak a nagy levele! :D
csulak
2022. augusztus 17. 12:41
az EU-t degeneraltak vezetik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!