Magyarország-Észtország 0:1, 457 néző! Lassan húsz év telt ezen gyalázatos mérkőzés óta

2022. szeptember 25. 08:05

Azokban az években még elképzelni sem lehetett azt, hogy bármilyen világversenyre kijussunk, vagy éppen a legjobbakkal szemben legalább valami tisztes vereséget szenvedjünk.

2022. szeptember 25. 08:05
null
Kovács András
Kovács András
Facebook

„Ismét naggyá tették Magyarországot!

Magyarország-Észtország 0:1, 457 néző! Lassan húsz év telt ezen gyalázatos mérkőzés óta. Akkoriban, és sajnos még hosszú évekig a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései szégyent, csalódást, dühöt és teljes érdektelenséget váltottak ki a futball iránt érdeklődőkből. Nemzeti csapatunk általában hit, erő, akarat és elképzelés nélkül próbált valamit bemutatni a pályán, de ezekből a legtöbb esetben arcpirító vereségek lettek. Magyar futballszurkolóként sok esetben messziről kerültem a válogatott meccseket, mert sajnos semmilyen pozitív élményt nem adtak. Azokban az években még elképzelni sem lehetett azt, hogy bármilyen világversenyre kijussunk, vagy éppen a legjobbakkal szemben legalább valami tisztes vereséget szenvedjünk.

Aztán valami a 2010-es években elkezdett megváltozni. Míg korábban a magyar válogatott játékosok lehajtott fejjel, némán hallgatták a himnuszt, addig a mögöttünk hagyott évtizedben egyre több válogatott játékos számára elkezdett a nemzeti csapat többet jelenteni, mint egy olyan mérkőzés, amit valahogyan túl kell élni. Szép lassan a csapat és a közönség is elkezdett egymásra találni, majd pedig hosszú évtizedek kudarcsorozata után 2016-ban sikerült kijutnunk az EB-re.

Fantasztikus heteket élt át az ország, és sokan bíztunk benne, új korszak kezdődik a magyar fociban. Sajnos újabb hullámvölgy következett, és részben új válogatottat kellett építeni az idősebb generáció távozása miatt. A lelkesedés, a küzdelem és az elszántság szerencsére megmaradt, és a közönség szeretete is. Hatalmas erővel sikerült kijutnunk a 2021-es részben hazai rendezésű EB-re, valamint a Nemzetek Ligájának alsórégiójából mostanra eljutottunk a legjobbak közé.

Nemcsak eljutottunk a legjobbak közé, hanem méltó ellenfeleik is lettünk. Magyarország bennmaradt a Nemzetek Ligájának A csoportjában, sőt még arra is van esélye, hogy a legjobb négy közzé jusson. Mi is változott meg? Talán, hogy a mostani válogatott játékosai szívvel-lélekkel szeretik hazánkat, és mindent beleadnak a meccseken. Éppen ezért a több százezres támogatói közönség is végig mellettük áll. Mert lehet rosszul játszani, lehet valakinek balszerencséje, lehet olyan nap, hogy semmi sem jön össze, de olyan gyalázatot csinálni, hogy csak félszívvel, és féllábal kimenni a pályára nem lehet. Biztosan ez a csapat is fog rosszul játszani, biztosan fogunk vereségeket elszenvedni a jövőben, de amíg ilyen tűz és lelkesedés van, addig a magyar közönség szeretete és támogatása megmarad! Jó kimondani: Marco Rossi és magyar válogatott ismét naggyá tette Magyarországot Európában és a világon!”

Nyitókép: MTI Fotó, Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton84
2022. szeptember 26. 13:01
Hány akadémista játszik most a válogatottban? Bejutottunk volna az EB-re, ha 16-ról nem emelik fel 24-re a csapatok számát? Hány magyar nevelésű játékos játszik top bajnokságban? Azt látjuk, hogy hiába nő az élsport támogatása, az OECD országok közül a Mexikóiak után a magyarok a legelhízottabbak, és sportolnak a legkevesebbet. És ez a szám nem emelkedik, hiába az évente elköltött százmilliárdok. Mi lenne a prioritás? Hogy egészségesebb nemzet legyünk, vagy hogy besörözve fotelhuszárkodjunk, és a németeket szidjuk?
Republik
2022. szeptember 26. 11:09
Nem tudok teljesen egyetérteni azzal hogy régen mindenki szívtelenül játszott.Inkább a hit hiányzott a játékosokból,és a szisztematikus tudományon alapuló munka ami Rossi mester munkáját jellemzi.A foci fejben dől el!Mindenképp fontos volt az infrastruktuális fejlesztés,hogy új impulzusok érjék a labdarúgókat.A környezet nagyban hozzájárul a véguett munka szinvonalához,ebben az esetben a labdarúgáséhoz.A régiek lepukkant stadionban hit nélkül,szervezetlenül futbaloztak.Ennek láthatjuk most az ellenkezőjét.A pozitív változások pozítívan hatnak a munkaszintvonalra.
Töki
2022. szeptember 25. 21:04
Akkor is meg voltak a jó játékosok, csak nem volt taktika, és csapategység. Ez a nem mind1.
pemete jakab
2022. szeptember 25. 19:22
"Magyarország-Észtország 0:1, 457 néző! Lassan húsz év telt ezen gyalázatos mérkőzés óta" 2017. június 9-én Andorra - Magyarország 1:0 Pedig 2016-ban már magyar focicsodáról vizionáltak egyesek az EB idején.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!