Ekkora bukást még nem látott a világ!

2022. október 16. 18:01

A 12 éve kormányzó Konzervatív Párt támogatottsága gyakorlatilag pár nap alatt összeomlott.

2022. október 16. 18:01
null
Kovács András
Kovács András
Facebook

„Ekkora bukást még nem látott a világ!

Soha nem látott politikai földrengés zajlik a szemünk előtt Nagy-Britanniában. A 12 éve kormányzó Konzervatív Párt támogatottsága gyakorlatilag pár nap alatt összeomlott. Boris Johnson bukása és Liz Truss megválasztása korábban még csak ahhoz vezetett, hogy az ellenzéki Munkáspárt nagyjából 10 százalékpontos előnyre tett szert. Ekkora hátrányt korábban már többször dolgoztak le brit kormánypártok. Truss azonban egy olyan gazdaságpolitikai csomaggal állt elő, ami alaposan megrogyasztotta a brit gazdaságot. Mostanra a konzervatívok támogatottsága 20 százalék alá esett, a Munkáspárté pedig 50 százalék fölé nőtt. A 18--29 éves korosztályban pedig mostanra a konzervatívok szinte mérhetetlen szintre süllyedtek.

Ilyen földcsuszamlásszerű összeomlást amióta én politikával foglalkozom még sohasem láttam. A Liz Truss vezette kabinet mostanra olyan mély válságba süllyedt, hogy hamarosan akár őt is meneszthetik, pedig csak most lett kormányfő. Másrészt pedig, ha a konzervatívok nem változtatnak, akkor a 2024-es parlamenti választáson olyan vereségbe szaladhatnak bele, amit még nem látott a brit történelem.”

Nyitókép: MTI/EPA/Bloomberg/Pool/Daniel Leal

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peterk19
2022. október 17. 12:34
Ekkora bukást még nem látott a világ! https://444.hu/2022/10/17/sajat-fideszes-forrasat-is-felnyomta-az-origos-kovacs-andras-hatha-megussza-hogy-elitelik
P. Savoiardes
2022. október 17. 09:20
Truss és alkalmatlansága az egy dolog. Aggasztobbnak találom azt, hogy a fiatalság körében már nem is a liberalizmus hanem kőkemény marxista, szélsőbalos világnézet nyer teret. Ma már sokkal több szovjet, Marx és kommunista szimbólum alatt menetelnek mint szivárvány szín zászlók alatt amikor épp valami tüntetés van.
Valandil
2022. október 17. 08:46
Volt a tyúknak egy terve a gazdaságot illetően. A Bank of England vezetője kapott egy telefont Washingtonból, és a bank mindent megtett, hogy a programnak alávágjon. A deep statenek nem elég készséges a tyúk, a Munkáspárt vezetőjét sokkal önfeladóbb szolgának gondolják. Csak ennyi a történet.
Reszelő Aladár
2022. október 17. 08:36
Mintha a Tory párt küldetése az lenne, hogy az aktuális miniszterelnöküket megfúrják. Magyarországon 4x2/3-dal nyerni nem demokratikus. Nagy-Britanniában 3-4 kormányt alakítani úgy, hogy egyikre sem szavaztak, a választáson pedig a 12%-ot elérő pártot 0 mandátummal jutalmazni mélyen demokratikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!