El a kezekkel a lengyel pápától!

2023. május 11. 21:03

Támadásba lendültek Szent II. János Pál pápa ellen.

2023. május 11. 21:03
null
Bese Gergő
Vasarnap.hu

„Az elmúlt években az intézményesített Egyházat támadták, különösen az életellenes, szélsőségesen liberális abortuszpárti csoportok és az általuk felhergelt fiatalok. Ma még komolyabb a helyzet, a lengyel társadalom nemzeti identitását is erősítő személy kultuszát akarják relativizálni. Támadásba lendültek Szent II. János Pál pápa ellen.

A lengyel pápa halála után 18 évvel is a leginkább nemzetegyesítő történelmi alak Lengyelországban. Politikai oldaltól függetlenül szeretik országszerte és határokon túl az emberek.

Mi, magyarok is közel éreztük magunkhoz, hiszen keletről érkezett, elnyomott ország gyermekeként Rómába. Két alkalommal pedig ellátogatott a demokratikus átalakulás útjára éppen rálépett hazánkba, 1991-ben és 1996-ban.

A méltatlan és hazug vádak ellen a lengyel kormány is fellépett. Berendelték a Külügyminisztériumba Mark Brzezinski nagykövetet és tájékoztatták az esetleges következményekről az amerikai fenntartásban működő, a társadalmat végletekig megosztó TVN24 csatornáról.

A nemzeti hősként tisztelt II. János Pált többek között Mateusz Morawiecki miniszterelnök vette védelmébe, mondván: egyes körök kulturális háborút akarnak indítani a lengyelek ellen. Marek Jedraszewski krakkói érsek szerint II. János Pál emlékét azért támadják, mert az emberi méltóság, a házasság és a család védelmezője volt.

Április 2-án pedig százezrek vonultak Lengyelország utcáin, hogy ezzel is kifejezzék szolidaritásukat a Nagy Pápa mellett.”

Nyitókép: Klaudia Radecka / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2023. május 13. 05:49
Javaslom, kezdetnek olvasd el Diószegi László tanulmányait, a neten elérhetőek...
Balatonakarattya
2023. május 12. 12:16
Tényleg nincs egy (1) írástudó sem a jobboldalon?
I.N.R.I.
2023. május 12. 08:37
II. János Pál pápa uralkodásának az utolsó éveiben nőtte ki magát a Vatikánban az lmbtq és pénzmosó maffia. Ez tény. Ez nagyon sokat levon az addig elért eredményeiből. Az sem menti fel, hogy utolsó éveiben nem volt beszámítható. Előre kell gondolkozni.
Vekegős Lotyó
2023. május 12. 07:55
A szerző nem a legélesebb kés az anyaszentegyház kebelén. Rendes reszimszolga.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!