Ceglédi Zoltán a Karácsonyhoz érkező külföldi félmilliárdról: Ezt főztétek, egyétek csak

2023. június 27. 08:20

A politikai elemző már két éve felhívta a figyelmet arra, hogy „a 99 Mozgalom nagyon problémás, átláthatatlan és alkalmatlan alibiszervezet, vissza fog ütni”.

2023. június 27. 08:20
null

„Bő két éve (!) kezdtem el arról beszélni, hogy a 99 Mozgalom nagyon problémás, átláthatatlan és alkalmatlan alibiszervezet, vissza fog ütni. Természetesen az ellenzéki nyilvánosság ezen is csak göcögött, hőbörgött és kutyapicsázott, hogy nem értem én a belvárosi magas tudományt, hát nagyon is jó, nagyon is kell a 99 Mozgalom, kuss, paraszt, majd mi tudjuk ezt” – kezdi posztját Ceglédi Zoltán politikai ellemző annak kapcsán, hogy hétfőn kiderült: Karácsony választási mozgalmához 500 milliós külföldi támogatás érkezhetett.

Ismert: a 99 Mozgalom azért jött létre, hogy támogassa a 2021-es ellenzéki előválasztáson Karácsonyt mint az MSZP, a Párbeszéd és az LMP együttes miniszterelnök-jelöltjét. A 99 mozgalom alapítói között megtalálhatók voltak országos és helyi politikusok, ismert közéleti szereplők (közgazdászok, színészek, rendezők), pedagógusok, diákok.

A mozgalom hivatalos képviselője Perjés Gábor, a Párbeszéd politikusa, akit Bajnai Gordonhoz közel álló személyként ismernek,

hiszen Perjés dolgozott annál a Wallis nevű cégcsoportnál, amelynek 2000 és 2005 között Bajnai Gordon későbbi kormányfő volt a vezérigazgatója – írta a Magyar Nemzet a jelentésből idézve.

A titkosszolgálati dokumentum emlékeztet: a 99 mozgalom Facebook-oldala az ellenzéki előválasztást követően néhány héttel inaktívvá vált. A DatAdat Professional Kft. számlaforgalmi adatainak vizsgálata alapján azonban kiderült, hogy a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület összesen több mint 616,5 millió forint értékben rendelt meg szolgáltatást a cégtől.

A szóban forgó megrendelések kilencven százaléka Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti visszalépését követően realizálódott.

Nem is titkolom, van bennem némi káröröm, azt látva, hogy most meg hogyan szaladnak az ellenzéki prominensek a kamera elől, hogyan térnek ki és tagadnak, ó, hát ők azt se tudják, mi ez a 99 izé, ők most először találkoznak ezzel a dologgal, hát fogalmuk sincs. Ezt főztétek, egyétek csak” – kommentálta a hírt Ceglédi.

Ki az a Perjés Gábor, aki félmilliárd forintot fizetett be a Karácsony-féle mozgalom számlájára?

Vagyonnyilatkozata szerint egymillió forintnyi megtakarítással zárta az előző évet a párbeszédes Perjés Gábor, aki 2021-ben és 2022-ben összesen több mint félmilliárd forintot fizetett be a Karácsony Gergely főpolgármester nevével fémjelzett 99 mozgalom számlájára.

Nyitókép: Mátrai Dávid, Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. június 28. 05:45
CEGLÉDI ZOLTÁN OKOS ÉS KESERŰ. ÉS NYILVÁN AZÉRT KESERŰ, MERT OKOS.Ám talán még sem öléggé okos, hiszem ő maga írja, hogyasszongya: ".....Természetesen az ellenzéki nyilvánosság ezen is csak göcögött, hőbörgött és kutyapicsázott, hogy nem értem én a belvárosi magas tudományt, hát nagyon is jó, nagyon is kell a 99 Mozgalom, kuss, paraszt, majd mi tudjuk ezt”..satöbbi..satöbbbi. Hogy "ő már akkor(!!!) MEGASZONTA, hogy......" Mert ha öléggé okos lett volna, akkor tudta volna azt, ("MÁR AKKOR!!!")hogy " A MAI, ÉS KÁR MÁR A 2021-ES--MEG 2016 UTÁNI ÖSSZES-- MAGYARORSZÁGI ELLENZÉKNÉL IS MINDEN(!!!) TISZTESSÉGTELENSÉG ÉS BUTASÁG--LÁTENSEN--BENNE VAN A PAKLIBAN..TÖRVÉNYTELENSÉGEN INNEN ÉS TÚL IS! AKÁRHA NEM IS "IROTT" TÖRVÉNYEKKEL SZEMBEN KÖLL CSELEKEDNIÖK ESETENKÉNT PÉNZÜGYEKBEN, HANEM AZ AZOKNÁL MAGASABBRENDŰ ÉS FONTOSABB ERKÖLCSI TÖRVÉNYEKKEL SZEMBENIEKRŐL IS VAN SZÓ. Mindez azért jegyzendő meg sőt hangsúlyozandó, mert most hogy "kiborult a BILI" most "azzal jönnek" Rónai Egonék és Kende Péterék, hogy: " HOL VAN AZ MEGIRVA(?)--SZERINTÜK JOGÁSZILAG SEHOL(!!!)--HOGY NE TÁMOGATHATNÁ ŐKET AKÁT TENGERSOK(!) PÉNZZEL IS BÁRKI!? És hogy ebben--szerintük(!!!)--semmi törvénytelen NINCS vagy ne lenne.....Csak arra lennék kiváncsi, hogy ugyan mit szóltak volna ők akkor, ha a 2022-es áprilisi választást megelőzően az derült volna ki, hogy pl. Dr.Orbánt és a Fidesz-KDNP-t támogatta volna egy-egy vagy több dollármilliárdos, mondjuk Venezuelából vagy Új Zélandról!!!? No akkor akkora zajt csaptak volna, hogy BELÉREMEG AZ EGÉSZT VILÁG!
Letmeread
2023. június 27. 13:13
500 millió az kb 500 ezer db ezer forintos mikro adomány. 500 ezer db 1000 forintos bankjegy az kb 500kg. Fél tonna. Ezt komolyan elhiszi bárki?
NullaSalus
2023. június 27. 12:47
És ezek ugatnak maffiaországról. Komolyan nevetséges.
bandee1
2023. június 27. 11:26
Sivalkodik, mert nem kapott semmit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!