Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Természetvédelmi területről hajtanak el hajléktalanokat

2014. február 27. 15:40

Tudjuk, hogy nem jogosan lakunk itt, de ne egy hetet adjanak arra, hogy összepakoljuk az életünket. Nincs hová mennünk, nekünk itt vannak az otthonaink - mondják az újpesti hajléktalanok, akiket a rendőrség el akar űzni a természetvédelmi területről.

2014. február 27. 15:40

Kunyhót építettek hajléktalanok maguknak Újpesten egy természetvédelmi területen, ahol eddig zavartalanul éltek. Most egy hetet kaptak arra, hogy elhagyják a területet, de nincs hová menniük. Azt kérdezik: hová menjenek? Az utcára nem lehet, a szállók tömve vannak, és csak éjszakára mernek az emberek ott aludni. Ráadásul minden értékük ezekben a kis kunyhókban van. Hagyják itt? 

A lakók azt mondják: tudják, hogy illegálisan laknak itt, de eddig nem zavartak senkit. Adjanak nekik időt és elmennek. Félnek, és aludni sem mernek. Azt azonban nem tudni, hogy a terület kié. Kinek vannak itt útba. Szerintük csak az utcán lennének igazán útban. Egyikük azt mondja: az egész családja, és ő is egész életében Újpesten lakott. Ha innen el kell mennie, akkor lábbal előre megy a Megyeri úti temetőbe. Más nincs.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2014. február 27. 21:59
Láttátok, hol vannak ( a térképen)? Pontosan a Vízművek sporttelepe mellett. Évek óta probléma, hogy folyamatosan kábelt égetnek, annak a füstje pedig a széljárás miatt folyamatosan visszafelé, a sporttelep felé áramlik. Ott fociznak meg teniszeznek az emberek egész nap a maró, rákkeltő, fekete füstben. A nem kevés pénzükért. Szóval ez nem mai történet, számtalanszor be lett jelentve, nem az ottlakásuk, hanem a mindenféle környezetszennyezés, amit ott művelnek.Éveken keresztül nem történt semmi, most meg igen. Na erre rögtön itt az összes ilyen-olyan védő.
motoros
2014. február 27. 21:53
"Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat" !
kicsikata
2014. február 27. 19:49
ez szégyentelen :(
cirmicica
2014. február 27. 19:16
a cél sohase szentesítheti az eszközt.bármilyen szépen is élnek, ennek törvénytelen az alapja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!