Vágynak a szeretetre az autisták

2014. április 03. 11:43

Április 2-a az autisták világnapja: ők is vágynak az odafigyelésre, a szeretetre.

2014. április 03. 11:43

Nem igaz, hogy agresszívak, valójában vágynak a szeretetre és elfogadásra az autisták – hangzik el az RTL Klub híradójában. Április másodika az Autizmus Világnapja, a világ ilyenkor kékbe öltözik, mert ez az autisták hivatalos színe.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2014. április 03. 13:20
Az autizmussal diagnosztizált gyerekek-emberek egy nagyon széles spektrumot ölelnek fel, óriási különbségek vannak a képességeiket illetően. Egyesek beszélni sem képesek, mit az előbb említett lány, mások akár főiskolát is végeznek, mint az egyik leghíresebb közülük, Temple Grandin. Ő forradalmasította az Államokban a vágóhidak működését, sokkal elviselhetőbbé téve az állatok számára. Nagyon érdekes az élettörténete, főleg amiatt mert érthetőbbé, elfogadhatóvá teszi az autisták világát. Film Temple Grandinról http://gloria.tv/?media=210895 Temple előadása a TED-en: "Mindenféle elme szükséges a világban" http://www.ted.com/talks/temple_grandin_the_world_needs_all_kinds_of_minds#t-5815 (magyar felirat kiválasztható)
ottapont
2014. április 03. 13:11
Az autisták viselkedése lehet nagyon ijesztő, fura és külső szemlélőnek értelmetlen ,visszataszító dolgokat művelnek. Nem olyan régen, egy tizenegy éves autista kislány a számítógép segítségével kezdett írásban kommunikálni a vele foglalkozó terapeutával és a családjával. Ez átütő szemléletbeli változást eredményezett az autisták megítéléséével kapcsolatban. Kiderült, hogy szellemileg teljesen ép, a látszat ellenére, tisztában van az őt körülvevő emberek hozzá való viszonyulásával és neki is óriási igénye van a szeretetre. Azóta sok idő eltelt, a lány blogol, twitterezik, próbál segítségére lenni azoknak akik hozzá fordulnak. Carly története https://www.youtube.com/watch?v=xMBzJleeOno
Jobbik=MSz(M)P: MONDJ NEMET!
2014. április 03. 11:50
minden ember vágyik a szeretetre és mégis azzal töltjük az időnk nagy részét, hogy tartunk a másik embertől és taktikázunk a kapcsolatainkban - ahelyett, hogy a szeretetet gyakorolnánk amíg nem vagyunk hajlandók ezt tenni, addig önkéntelenül is a taktikázást feltételezzük a másikról is
Kárpáti Zoltán
2014. április 03. 11:46
Ki nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!