Erről a magyar karácsonyfáról írnak külföldön

2014. december 23. 10:38

Egy 11 méter magas, ötezer fahasábból épült különleges budapesti karácsonyfáról írt több angol nyelvű külföldi lap is a hétvégén.

2014. december 23. 10:38

Az adományfa a Hello Wood, a Design Terminál és az Ökumenikus Segélyszervezet közös projektje volt – írja a hvg.hu.

 
Az Erzsébet téren felállított, a Hello Wood építész- és dizájnstúdió, illetve nemzetközi művészeti programcsoport által megálmodott fáról a Deezen dizájnmagazinban részletesen beszámoltak, megemlítve, hogy a fahasábok némelyikét a külső oldalon le is festették, hogy díszekre emlékeztessenek, és az építmény tetejére még egy csillag is került.
 
Korábban több szakmai lap is írt a rendhagyó fenyőről, köztük az Archilovers, a World Architecture News és a Designboom is.
 
A speciális karácsonyfáról vasárnap a brit Metro is beszámolt, náluk kiemelték, hogy a fába be is lehet menni, le is lehet ülni, illetve hogy az építmény jótékony célt is szolgál, elbontása után ugyanis a faanyagot rászoruló családoknak adják majd.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. december 24. 18:02
Kiváló, emberséges 5let. Örülök, hogy Magyarországon építették.
Morgen
2014. december 23. 17:02
Már tudom, hová rejtették az ügyvivő urat. :))
ottapont
2014. december 23. 15:35
"Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, Hogy melegednének az emberek. Ráhányni mindent, ami antik, ócska, Csorbát, töröttet s ami új, meg ép, Gyermekjátékot, - ó, boldog fogócska! - S rászórni szórva mindent, ami szép. Dalolna forró láng az égig róla S kezén fogná mindenki földiét." Áldott Karácsonyt!
Akitlosz
2014. december 23. 14:57
Mert csak az angol nyelvű külföldi lapokat tudják elolvasni az anglománok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!