271 képet kapott a villanyszerelő Picassoéktól

2015. március 21. 14:08

Egy francia villanyszerelő a '70-es években állítólag Picasso második feleségétől kapott egy dobozt, amiben a festőnek 271 műve volt. A dobozt a férfi egy garázsban tartotta.

2015. március 21. 14:08

A Picasso Alapítványhoz kerül az a 271 Picasso-kép, amelyet állítólag Picasso második felesége, Jacqueline Roque adott egy francia villanyszerelőnek. A villanyszerelő elmondása szerint, mikor Picassoéknál dolgozott, a művész felesége adta neki a dobozt, amelyben a festő munkái voltak. A villanyszerelő nem foglalkozott sokat a képekkel, a garázsban tárolta a dobozt.

A 271 kép létezése úgy derült ki, hogy egyszer felbecsültette a műveket a villanyszerelő. Ekkor derült ki, hogy a doboz tartalma nagyjából 120 millió eurót ér. Picasso örökösei pert indítottak, mikor előkerültek a képek. A ma már nyugdíjas villanyszerelőt lopott vagyon birtoklásában találták bűnösnek,  pedig a tárgyalásokon végig arról beszéltek, hogy a doboz csak ajándék volt.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2015. március 22. 10:05
Na, magyar focisták óvatosabbak voltak, (Végh Antal szerint) kidobálták buszuk ablakán a Picassotól ajándékba kapott kerámia szobrocskákat.
kukagyerek
2015. március 22. 09:42
Ez az egész szerintem csak műbalhé. Ilyen "műveket" egy tehetségtelen négyéves gyerek is képes alkotni, bekötött szemmel és hátra kötött kézzel. Egyébként nem csoda, hogy a kapzsi örökösök ilyenek. A jó öreg vászon-gyalázó is "demokrata" volt. (Az isten nyugosztalja!) Amiben viszont profi volt: Tökéletes hülyét tudott csinálni a félvilágból.
Morgen
2015. március 21. 23:47
Szegény ember ne fogadjon el dobozt , mielőtt megnézné, mi van benne! Egyszerűen nevetségesek a kapzsi örökösök.
VakzKommondor
2015. március 21. 22:56
Nálunk meg egy gázszerelő lop. Csak nincs belőle ügy, mert a focista strómanja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!