A nemek közti bérszakadékot csökkentené a LMP

2016. május 09. 10:02

Az LMP szerette volna, ha 2018-ra harminc százalékponttal csökken a nemek közti bérszakadék, a párt javaslatát azonban leszavazták.

2016. május 09. 10:02

„Szerettük volna elérni, hogy 2018-ra harminc százalékponttal, tehát a mostani bérkülönbséghez képest harminc százalékkal csökkenjen a bérszakadék a nők és a férfiak között” – mondta Szél Bernadett, az LMP társelnöke a párt május elsejei rendezvényén. 

A politikus hozzátette, hogy bár a javaslatnak, „mint sok ellenzéki javaslatnak az lett a sorsa, hogy leszavazták”, a kormány legalább „észlelte a problémát”.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. május 09. 20:51
"...csökkentené a LMP..." HOGYAN, az MSZP-vel, a DK-val és a Jobbikkal együtt...?! Tehát a libsi-bolsi-náci banda feminista is lenne...?!
GV0917
2016. május 09. 19:32
Hát annyi biztos, hogy szakadék- de inkább a hasadék az, ami különbözik a monolittól.
Akitlosz
2016. május 09. 18:17
Ilyen nemek közötti bérszakadék nem létezik. Ellenben létezik bérszakadék németek és magyarok között. Érdekes, hogy ezt nem akarja csökkentetni egyetlen fajvédő, akarom mondani jogvédő sem. Ezt a nemek közötti bérszakadék dolgot úgy sakkozzák ki, hogy a női utcaseprő fizetését hasonlítják a férfi vezérigazgatóéhoz. Csakhogy az eltérés ugyan nem a dolgozó neme miatt van, hanem a munkaköre, munka miatt. Azonos munkakörben azonos munkáért ilyen különbség nem létezik. Ha létezHETne, ha a cégek olcsóbban foglalkoztathatnának nőket ugyanazért a munkáért, akkor a férfiak munkanélküliek lennének, s szinte mindenhol csak nők dolgoznának. De ez nem így van. Csak azért senki nem kap több fizetést, mert férfi nemű.
abraxas
2016. május 09. 13:43
Ezeknek én egy fillért nem adnék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!