Kezdődik Jozef Rohac büntetőpere

2010. február 23. 09:27

A vád szerint Rohác egy távirányítású robbanószerkezettel akarta megölni Seres Zoltán vállalkozót, de merénylete meghiúsult. Nevét összefüggésbe hozzák az Aranykéz utcai robbantással, illetve egy emberrablással is.

2010. február 23. 09:27
Kedd délelőtt kezdődik Jozef Rohac büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. A szlovák férfit előre kitervelt emberölés kísérletével és robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaéléssel vádolják. Rohac 1997 júniusában egy távirányítású robbanószerkezettel akarta megölni Seres Zoltán vállalkozót a vád szerint. Autójára mágnessel erősítették fel a bombát, ám az végül leesett onnan, és a merénylet így meghiúsult. A férfit 2008 októberében Prágában igazoltatták a rendőrök, ittas vezetés miatt eljárást indítottak ellene, ekkor derült ki, hogy a magyar rendőrök 12 éve körözik. Rohac nevét összefüggésbe hozták a négy halálos áldozatot követelő 1998-as Aranykéz utcai robbantással is, de csak a Seres Zoltán elleni emberölési kísérlettel gyanúsították meg. A férfit Szlovákiában Michal Kovác volt államfő fiának elrablásával hozták kapcsolatba.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoli_29
2010. február 23. 09:50
Akkor most fog Demeter Ervinre vallani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!