Gyárlátogatásra vinné az iskolásokat Hoffmann

2011. szeptember 06. 09:43

Az általános iskola ötödik-hatodik osztályától kezdve gyárlátogatásokat kellene szervezni a diákoknak, ez megkönnyítené a középiskola kiválasztását - állítja Hoffmann Rózsa.

2011. szeptember 06. 09:43

Az oktatásért felelős államtitkár szerint iroda- és üzemlátogatásokat kellene szervezni már az általános iskola ötödik-hatodik osztályától kezdődően - írja a Magyar Hírlap. Hoffmann Rózsa szerint ez megkönnyítené a megfelelő középiskola kiválasztását.

Fontos, hogy az általános iskolát befejező tanulók a pályaválasztás - esetükben a középiskola-választás - időpontjáig kellő információval és ismerettel rendelkezzenek a továbbtanulási lehetőségekről, a munka világáról és saját képességeikről. Mindez egy jól átgondolt, a különböző korosztályok sajátosságainak megfelelő, tudatos formában valósítható meg” - magyarázta a politikus. A Magyar Hírlap szakszervezeteket is megkérdezett, szerintük „nem járt még gyerekek között”, aki ilyen fiatal korban kezdené meg a gyárlátogatásokat.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2011. szeptember 06. 16:25
Én 2006.-ban voltam csokoládégyárban látogatáson. Azt a szagot nem lehet leírni, ami ott volt. Émelyítő, tömény illat. Mintha a csokoládé szagot a fájdalomcsillapító szagával vegyítették volna
gross
2011. szeptember 06. 15:47
Szerintem az irány jó, de ezen még lehetne finomítani. Az iskola (általános felső osztályai és a középiskola) közelebb vitele a munka világához jó ötlet. Kellenek látogatások, projektek, hogy a gyerekeknek legyen valami elképzelésük, hogy milyen is ez (most nagyon soknak semmi fogalma nincs erről pályaválasztás környékén). De nem szimplán egy gyárlátogatás. Ráadásul a gyárak csak a népesség egész kis százalékát foglalkoztatják. Más munkhelyek is kellenek - bár értem, hogy igyekeznének kedvet csinálni a műszaki-természettudományos vonalhoz. De ahhoz laborlátogatás, egyetemi kutatóintézet látogatás, kísérletezés, ilyesmik is kellenének.
tevevanegypupu
2011. szeptember 06. 14:28
Mi voltunk a mult szazad kozepen busszal meg a mosonmagyarovari timfoldgyarban is, meg csipkegyarban, sajnos a keksz es ostyaba nem vittek el bennunket..A szeszgyarba sem, pedig ott csokolade es tojaslikort is csinaltak..
GY. F.űegér
2011. szeptember 06. 14:16
Látogasson el a Fondor-rendszerbe, és tekintse meg a Galaktikus Birodalom Csillagromboló-gyárát: http://starwars.wikia.com/wiki/Fondor_Shipyards Minden szerdán ingyenes idegenvezetés! Egységben az Erő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!