Pert nyert a Kreatív a médiatanáccsal, a TV2-vel és az RTL-el szemben

2013. február 06. 11:11

Ki kell adnia a médiatanácsnak az országos kereskedelmi tévék hatósági szerződéseit – döntött a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon abban a perben, amelyet a Kreatív munkatársa, Csuday Gábor a TASZ segítségével indított.

2013. február 06. 11:11

Másodfokon is pert nyert Csuday Gábor, akit a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet képviselt a médiatanáccsal szemben. Csuday az országos kereskedelmi tévék hatósági szerződéseinek nyilvánosságra hozatala érdekében indított 2012. január 6-án közérdekű adatigénylést. Az RTL Klub és a TV2 médiatanáccsal kötött hatósági szerződéseit kívánta látni, a hatóság azonban a kereskedelmi tévék üzleti érdekeire hivatkozva megtagadta a szerződések kiadását. A Kreatív cikkében megjegyzi: az akkor kikért szerződések időközben lejártak, 2012. július 9-én ideiglenesen meghosszabbították őket, amit az online magazin szintén kikért.

A médiatanács és az érintett tévétársaságok álláspontja szerint a szerződések nyilvánosságra kerülésével üzleti titkok sérülnének, az elsőfokú ítélet azonban kimondta, nemzeti vagyon hasznosítása körében nem lehetséges üzleti titok védelmére hivatkozni. Mivel az RTL Klub és a TV2 másodfokon sem tudta bizonyítani, hogy a kért adatok nyilvánosságra hozatala üzleti tevékenységük végzésében aránytalan sérelmet okozna, a Fővárosi Ítélőtábla a szerződések kiadására kötelezte az alpereseket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!