Pulitzer-emlékdíjat kapott Kálmán Olga, Blahó Miklós és a Házon kívül

2013. március 10. 15:27

Pulitzer-emlékdíjat vehetett át Blahó Miklós, Kálmán Olga és a Házon kívül szerkesztősége.

2013. március 10. 15:27

Blahó Miklós az írott sajtó kategóriában, Kálmán Olga televíziós riporteri, szerkesztői és műsorvezetői tevékenységéért, az alkotóközösségek közül pedig a Házon kívül szerkesztősége vehette át a Pulitzer-emlékdíjat vasárnap Budapesten. Sipos Lajos, a Joseph Pulitzer-emlékdíj Alapítvány elnöke a díjátadón Pulitzer Józsefet idézte, aki szerint az igazság a politikai rokonszenvnél fontosabb dolog. Mint mondta, az alapítvány szem előtt tartja az eszmét a független újságírás szempontjából. Blahó Miklós tizenkét éve ír a Népszabadságnak, volt a lap brüsszeli tudósítója, rovatszerkesztője, főmunkatársa, a gazdasági rovat vezetője. Főként a világgazdasági folyamatokról, a központi bankokról, a magyar gazdaságról, az IT-szektor fejlődéséről írt cikkeket. Korábban a Magyar Nemzeti Bank tanácsadójaként és szóvivőjeként dolgozott, ezt megelőzően pedig a Magyar Nemzet munkatárca és külpolitikai rovatvezetője volt. Az 1953-ban született Blahó Miklós tanulmányait a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen és a MÚOSZ Újságíró Iskolájában végezte.

Az 1968-as születésű Kálmán Olga az ATV Egyenes Beszéd című műsorának főszerkesztő-műsorvezetője. Pályáját a Magyar Televízió Nyugat-magyarországi Körzeti Stúdiójában kezdte, majd vezette MTV Híradóját, A Hét című műsort, a Szabadság tér című reggeli programot. Alapító tagja volt a 2000-ben indult InfoRádiónak, majd 2003-tól az ATV-hez került, ahol azóta vezeti az Egyenes Beszéd című műsort. Kálmán Olga főiskolai tanulmányait Szombathelyen végezte magyar nyelv és irodalom, valamint népművelés szakon.

A Házon kívül az RTL Klub 2005 óta sugárzott műsora. A magazin stábjának állandó tagja Boros Krisztina, Moskovics Judit, Serdült Szilvia, Veress Krisztina, Békéssy Olga, Fehér Krisztina és Kruzslicz Dávid riporter, valamint Kováts Mihály felelős szerkesztő. A műsor méltatásában elhangzott: a Házon kívül egy közszolgálati riportmagazin a kereskedelmi csatornán, amelyet hétről hétre több mint félmillió ember néz. A Pulitzer-emlékdíjat 1989-ben a magyar származású Paul A. Fábry és a Magyar Hitelbank Rt. alapította a nyomtatott és az elektronikus sajtó képviselő számára Joseph Pulitzer magyar származású amerikai sajtómágnás családjának kizárólagos engedélyével. Az idén huszonharmadik alkalommal adták át a díjat, amelyre három kategóriában lehetett pályázni a Joseph Pulitzer-emlékdíj Alapítványnál. A kuratórium elnöke Sipos Lajos, tagjai Bárándy Péter, Győrffy Miklós, Javorniczky István, Kepes András, Martin József és Rangos Katalin.

(Fotó: Life.hu)

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2013. június 22. 22:05
Kalman Olga egyertelmuen a legjobb TV-s riporter manapsag, senki a kozelebe nem er, sot, azt kell mondjam, szinte az egyetlen, aki rendesen vegzi a dolgat, es azt csnialja a TV kepernyon, ami a feladata.
egysegelem
2013. június 22. 22:04
Az a hebeges habogas, amit vele szemben eloadnak a fideszes senkik mutatja meg legjobban az erejet, nem hagyja oket mellebeszelni, szazszor rakerdez a hazugsagaikra, ha probalnanak kibujni a kerdes elol visszater oda, szembesit stb, magasan a legjobb. Nem veletlen utaljak annyian, sorra nullazza le a jobbermajmokat. Nagyon sokan el sem mernek mar menni hozza.
egysegelem
2013. június 22. 22:04
Szerintem nem agressziv, nalam a szo mast jelent, nem turi a melledumalast. Mon a politikusok megszoktak, hogy a media van ertuk, hogy ott kifejthessek azt a propagandat, amit el akarnak hitetni. Ez Olga nem hagyja. A vilag fejlett reszen igy mukodik a sajto. Sajnos Mon te a labvizhez szoktal, azert gondolod agresszivnek ezt a viselkedest.
egysegelem
2013. június 22. 22:03
De, szerintem az. Es ezt is csinalja. A media feladata legelsosorban a hatalom ellenorzese a hatalom feletti kontroll gyakorlasa. Ez megint tavol all a magyar gondolkodastol, megszoktak a Kadar rendszerben, hogy a media a hatalom szocsove. Ezert mondom, az egyetlen, aki betolti a feladatat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!