Melegházasság: egy kompromisszum esélyei

2013. június 21. 19:11

A melegházasságot elvben támogatóknak fel kellene ismerni: érdemes okos kompromisszumot kötni (a magyar helyzetről beszélek, de egy ilyen kiegyezés az egész világon páratlan lenne).

2013. június 21. 19:11
LetterForce

Azt gondoljuk, hogy a férfi-nő egymást kölcsönösen kiegészítő kettőse minden ember emberi mivoltjának lényeges, elengedhetetlen része, és ami ettől eltér az valami más, valami nagyon más. Ez a másság, szerintem, nem kaphat a házassággal egyenlő rangot, hanem jogilag csak egy másik alacsonyabb rangú kapcsolati forma lehet. Ha mégis egyenlő rangot kapna, akkor az már szemléletében, alapeszméiben lenne már gyökeresen más civilizáció, ahogy ez a jövő már sok országban el is kezdődött.

Máshogyan úgy is fogalmazhatunk: a tét a zsidó-keresztény alapú civilizáció eltűnése és átalakulása valami egészen mássá. Nem a keresztény vallás eltűnéséről van szó, hanem egy kultúráéról, amely az alapjaitól áthatja még ma is a társadalmunkat. A melegházasság teljes bevezetése és egyenjogúsítása ennek a kultúrának a pusztulását jelentheti és jelenti (más tényezőkkel együtt!). Emlékművek még maradnak majd: a sok mecset között egy-két pici templom.

Röviden ezek miatt látom a teljes egyenjogúsítás követelését súlyos veszélynek. A jó hír az, hogy Magyarországon még van esély arra, hogy kompromisszum szülessen – bár nagyon csodálkoznék, ha megvalósulna.

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. június 22. 12:51
Súlyosabb oka van a homoházasság propagálásának, mint egy újfajta civilizáció. A világ bölcsei /nem merem mondani, cionéi/ jól látják a jövőt /1912-en már látták az 193o-ban beköszöntött világválságot/ . Tisztában vannak a túlnépesedés iszonyú következményeivel: állandó társadalmi feszültségek, lázadások, háborúk. Gondolják, ha sikerül elfogadhatóvá tenni a homoházasságokat, egyszerre védekeznének a túlnépesedés és a társadalmi nyugtalanságok ellen. A túlnépesedett, és mindenféle veszéllyel veszélyeztetett Földet egyszer majd el kell hagyni, és máris fel kell egy ábránddal hagyni: nem lesz igazságosztó végítélet - jobbról a jók, baloldalt a rosszak: a pusztuló Földről a legerőszakosabbak, a leggonoszabbak tudnak majd az űrhajókon távozni.
hihhaa
2013. június 22. 12:10
"Azt gondoljuk, hogy a férfi-nő egymást kölcsönösen kiegészítő kettőse minden ember emberi mivoltjának lényeges, elengedhetetlen része, és ami ettől eltér az valami más, valami nagyon más." Ezzel teljesen egyetértek. Még a homoszekszuálisok is azt kérik (mit kérik, egyenesen követelik), hogy fogadjuk el, toleráljuk a másságot.. Menne is simán, ha nem akarnának mégis inkább "ugyanolyanok" lenni.
Selamat
2013. június 22. 09:17
Most nem azért, de a melegek házassága mellett éppen a zsidók álltak ki a leghangosabban. Szokásukhoz hiven, még azt is le akarják nyeletni a világgal, hogy csak az lehet modern, aki támogatja a melegek házasságát. Majd lehet találgatni, hogy mit akarnak ezzel elérni. Soha nem hittem azoknak az amerikaiaknak, akik arról nyavalyogtak, hogy megfigyelik őket. Megmosolyogtam azokat, akik egy országok feletti, pénz- és hatalomkoncentrált kis csoportról regéltek, akik fel akarják forgatni a világot. Már nem nevetek. Mára kiderült, mindez való igaz, megtörtént és folyamatosan történik is. Ezekkel a hátunk mögött, lehet találgatni, hogy mit akarnak a melegek házasságával elérni.
Senye Péter
2013. június 22. 08:34
Ez az egész ügy csak annak a folyamatnak a része, amely azt kívánja igazolni, hogy nincs két egyforma emberi lény, nincs szükség társadalomra, de még családra sem. Csak vevők vannak és eladók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!