Leendő kormányáról mesélt Mesterházy nagyköveteknek

2014. február 11. 14:40

Az MSZP elnöke 32 állam képviselőivel találkozott, a munkareggelin egyebek mellett leendő kormánya legfontosabb első intézkedéseit, illetve főbb programpontjait osztotta meg a diplomatákkal. Szanyi Tibor pedig a párt európai választási programját ismertette.

2014. február 11. 14:40

Az MSZP elnöke kedden munkareggelin fogadta az Európai Unió és az EBESZ tagországai, összesen harminckét állam képviselőit, köztük huszonöt nagykövetet. A tanácskozás résztvevői áttekintették a magyarországi választások előtti időszak aktuális bel- és külpolitikai kérdéseit. A közlemény szerint a szocialista pártelnök leszögezte, hogy a politikai verseny továbbra is nyitott, „a jelenlegi kormányerők minden ellenkező törekvése dacára”, egyúttal meggyőződését fejezte ki a jelenlegi demokratikus ellenzék választási győzelmével kapcsolatban. Az összefogás miniszterelnök-jelöltje vázolta a tavasszal megalakuló Mesterházy-kormány legfontosabb első intézkedéseit, illetve főbb programpontjait.

A munkareggelin a szocialista párt EP-képviselőjelöltjeit Szanyi Tibor listavezető mutatta be, ismertetve a párt európai választási programját, elképzeléseit. Az MSZP egyik legfontosabb törekvésének Magyarország európai re-integrációját nevezte – olvasható a kommünikében. A találkozó során kétoldalú megbeszélések is zajlottak az ezt igénylő nagykövetek és a miniszterelnök-jelölt között. Mint írták, az MSZP az elmúlt években is rendszeresen szervezett hasonló jellegű találkozókat, és a jövőben is tartani fogja a kapcsolatot hazánk szövetségeseivel, barátaival.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. február 11. 23:17
bajnai 2007 ben amikor kiderült hogy 5,1 milliárdja van ..sajtóperrel fenyegetőzött.. vajon miért? A volt üzletembert, egykori Wallis-vezért milliárdosként könyvelték el az elmúlt években, mind a politikában, mind a sajtóban. Bajnai Gordon ugyanakkor azóta sem cáfolta tényszerűen a Népszabadság kiadványában megjelent információkat, bár 2007-ben miniszterként értetlenségét fejezte ki, valamint sajtó-helyreigazítási kérelmet helyezett kilátásba, ám ez utóbbi nyomát nem találtuk. Megkerestük Tamás Ervint, a Népszabadság főszerkesztő-helyettesét is, jelent-e meg korrekció a lapban, ő azt mondta: emlékezete szerint Bajnai a kiadóval rendezte a vitát. A 2007-es A 150 leggazdagabb Magyarországon címet viselő füzet bevezetőjében az olvasható, hogy rendkívüli gondossággal készítették a kiadványt, nyilvános adatok alapján, amelyeket kiegészítettek formális és informális csatornák adataival. Mint írják: "minden esetben vizsgáltuk a tulajdonoshoz kapcsolódó más vállalkozásokat. Ennek során messzire vezető szálakra is bukkantunk, cégekre a világ sokféle táján, összefonódásokra, cégnevekkel való trükkös játékokra…" Erre szükség is lehetett Bajnai Gordon vagyonának górcső alá vételénél, hiszen korábban számos cégnél megfordult vezető tisztviselőként, így a Wallisnál, mely vállalatóriás szerteágazó érdekeltségekkel rendelkezik napjainkban is. Nem elhanyagolható, hogy a Bajnaihoz vagy a Wallishoz köthető társaságok jelentős részében Cipruson bejegyzett offshore cégek gyakorolták a tulajdonosi jogokat a kedvező adózási feltételek miatt, és ez utóbbi társaságok háttere ismeretlen. A botrányos Hajdú-Bét-ügyben is feltűnt ciprusi Vitonas Investmentsnek például Bajnai Gordon volt a magyarországi kézbesítési megbízottja. A Bajnai család vállalkozásaként számon tartott – a társaság ügyvezetője a kormányfő édesanyja – ESGÉ-B Vagyonkezelő Kft.-nek pedig korábban maga Bajnai Gordon volt a tulajdonosa. Helyébe 2006-ban a ciprusi Danilac nevű off-shore cég léptett, amiről sokat elárul, hogy a kézbesítési megbízottja nem más, mint Hajdú Mónika, a kormányfő mostani élettársa. Bajnai Gordon legutóbbi, az idén beadott vagyonnyilatkozata alapján jómódban él, ám közel sem állapítható meg abból ötmilliárdos vagyon. Tulajdonosa két budai háznak, egy tihanyi, egy etyeki telekkel és egy nemesnádudvari présházzal büszkélkedhet. Megtakarításai közül 170 milliót tart forintalapokban, és csaknem 25 milliót euróalapban. Egyéb banki megtakarításai 16 millió forintot tesznek ki, több mint 50 milliós tartozása is van. Céges érdekeltségként egyedül a nem jelentős Allódium Zrt. ötszázalékos tulajdonrésze szerepel 2009-es vagyonnyilatkozatában. - See more at: http://www.magyarhirlap.hu/belfold/hova_tntek_bajnai_gordon_milliardjai.html#sthash.etTv8vo9.dpuf
Negue
2014. február 11. 19:23
Álmodozás az élet megrontója!!!!
FabiánA
2014. február 11. 18:54
Na de jó csinált a nagykövet uraknak egy kis kabarét:D Gondolom elmesélte a kormány tagjait is: Miniszterelnök: Meseházi Táncért felelős miniszter: Feltó. Pénzügyminiszter: Simon vagy Hagyó Kommunikációért felelős miniszter: Bajnai Gordon Semmire se való miniszter: Fodor Gábor
tango47
2014. február 11. 18:49
Meseházy most futurológusnak csapott fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!