Ezért távozott a New York Times főszerkesztője

2014. május 16. 15:20

A New York Times BuzzFeedre kikerült digitális stratégiáról szóló dokumentuma miatt távozhatott a lap főszerkesztői pozíciójából Jill Abramson. A Kreatív összeszedte a dokumentum azon pontjait, melyek fontosak lehetnek a magyar médiacégeknek is.

2014. május 16. 15:20

A New York Times digitális stratégiájáról nyilvánosságra került belső jelentés korunk egyik legfontosabb médiával kapcsolatos dokumentuma lehet a Nieman Jornalism Lab szerint – írja a Kreatív. A lap szerint a New York Times főszerkesztője, Jill Abramson azért távozott, mert a jelentés kikerült a BuzzFeedre. A Nieman Journalism Lab elemzése szerint a jelentés „nagyon durva”.

Joshua Benton, az NJL igazgatója szerint a fő súrlódás a menedzsment és a digitális innovációért felelős csapat között van a New York Times-nál. A Kreatív összegyűjtötte a a jelentés magyar szerkesztőségek szempontjából fontos pontjait. Ezek között szerepel, hogy a NYT nem foglalkozott eleget az archívumával és a digitális tartalmak utógondozásával, illetve hogy a tartalmak megosztását a sales-osztályra bízták, ami hiba volt.

Probléma még, hogy az újságírók nem vesznek részt a tartalmak megosztásában, valamint hogy NYT-cikkből például a Huffington Post több olvasót tud generálni a megfelelőbb tálalással. A jelentés szerint az sem túl előremutató, hogy a print és a digitális szerkesztőség még mindig külön van. A jelentés fordításának többi része a Kreatívon olvasható.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
penge
2014. május 23. 13:48
@Senye Péter "A média pedig a nagyvállalatok reklámjaiból él." A New York Times például tisztán piaci alapú reklámból nem élne meg. Szüksége van néhány nagyvonalú mecénás támogatására.
Senye Péter
2014. május 23. 13:19
A média irányítja a közvéleményt. A média pedig a nagyvállalatok reklámjaiból él. Ez is teljesen 'tiszta'.
Akitlosz
2014. május 22. 22:54
Egy magáncég alkalmazottjainak a munkaviszonya nem közügy.
tango47
2014. május 22. 22:54
Már azt hittem, hogy ott is hamisítottak egy Teller-levelet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!