Putyin látogatásáról is tájékoztatta Szijjártó a nagyköveteket

2015. február 06. 16:58

Az EU és a NATO tagországai, valamint Izrael nagyköveteit tájékoztatta Szijjártó Péter Angela Merkel német kancellár látogatásának tapasztalatairól, valamint az orosz elnök, illetve a török miniszterelnök látogatásának előkészületeiről. Előzőleg külön megbeszélést folytatott Colleen Bell amerikai, és David Gordon Stuart ausztrál nagykövettel.

2015. február 06. 16:58

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatta az Európai Unió, a NATO-tagországok és Izrael budapesti nagyköveteit Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásának tapasztalatairól, továbbá Vlagyimir Putyin orosz államfő és Ahmet Davutoglu török miniszterelnök látogatásának előkészületeiről pénteken – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.

A közlemény szerint a tárcavezető tájékoztatta a nagyköveteket az elmúlt időszak eseményeiről, elsősorban Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásának tapasztalatairól. Szijjártó Péter beszélt a nagyköveteknek a rövidesen Magyarországra érkező Vlagyimir Putyin orosz államfő, valamint Ahmet Davutoglu török miniszterelnök látogatásának előkészületeiről, illetve azt is elmondta, hogy a közeljövőben Magyarországra érkezik a szerb, a lengyel és a montenegrói külügyminiszter is – írták.

Ezt megelőzően a külügyminiszter megbeszélést folytatott Colleen Bell-lel, az  Egyesült Államok budapesti nagykövetével és fogadta David Gordon Stuart ausztrál nagykövetet is – közölte a tárca. 

A német kancellár Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt és Áder János államfővel is találkozott egynapos hétfői budapesti látogatásán. Angela Merkel megbeszélést folytatott magyarországi német vállalatvezetőkkel, előadást tartott az Andrássy egyetemen, majd a Dohány utcai zsinagógában több magyar zsidó szervezet vezetőjével folytatott eszmecserét.

A külügyi tárca január 21-én jelentette be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök február 17-én munkalátogatást tesz Magyarországon; az orosz államfő Orbán Viktor miniszterelnök elmúlt évi moszkvai munkalátogatását viszonozza. Szijjártó Péter akkor azt közölte: a megbeszélés témái között szerepelnek majd a kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatok, energiabiztonsági ügyek és az ukrajnai fegyveres konfliktus is.

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője csütörtökön közölte az M1 Ma reggel című műsorában, hogy februárban Magyarországra látogat a török miniszterelnök.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2015. február 07. 10:17
Úgy tűnik, fokozottan igaz az a mondás, melyet még ki tudja hány rendszerrel ezelőtt írtak fel egy előadótermi padra: "Szabad országban azt tesszük szabadon, amit szabad". Amúgy az európai unió, a NÁTÓ követekkel való konzultációt értem, a többi kicsit sajátságos. Viszont úgy tűnik, Szijjártó Péter kiváló külügyminiszter!
Tintamin
2015. február 06. 22:52
Okádnom kell a Szovjetúniótól!!!! Milyen hányingerkeltő már ez a "Brüsszelt ekézzük, Putyin faszát mélytorkosan szopjuk" "tökösmagyar" hozzáállás. Broáf!
balbako_
2015. február 06. 22:18
El vagyunk szigetelve?
atila68
2015. február 06. 21:51
Izrael???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!