Kunhalmi szerint csak figyelemelterelés a kilenc évfolyamos általános iskola

2017. március 06. 16:58

Az MSZP-s politikus úgy látja: csak a szakgimnáziumi érettségi körül kialakult botrányról akarja elterelni a kormány a figyelmet a most újra bedobott kilenc évfolyamos általános iskola ötletlével. Kunhalmi Ágnes szerint ez amúgy is csak egy gumicsont addig, amíg 16 éves korig tart a tankötelezettség, megtanulhatatlan a nemzeti alaptanterv, uniformizálás és központosítás, egyentankönyvrendszer van.

2017. március 06. 16:58

Az MSZP szerint a kilenc évfolyamos általános iskola ismételt napirendre tűzésével a kormány a szakgimnáziumi érettségi botrányról akarja a figyelmet elterelni. Kunhalmi Ágnes szocialista országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: az oktatásirányítás mulasztott, mert nem mondta meg időben, hogy milyen kimeneti követelményeket várnak el a szakgimnáziumi érettségizőktől. Ugyan 2011-ben jelezték, hogy lesz egy ötödik komplex tárgy, amiből kötelező lesz vizsgát tenni, és 2013-ban megszülettek a kerettantervek is, de azt, hogy mit tartalmaz a vizsga, mit kérnek számon, elfelejtették közölni – fogalmazott. 

Kitért arra, hogy az alapjogi biztos és az oktatási jogok biztosa is aggodalmát fejezte ki emiatt. Kunhalmi Ágnes szerint ha az érettségit nem tudják normálisan letenni, az veszélyeztetheti továbbtanulási esélyeiket, s több mint 30 ezer szakgimnazista jövőjét teheti „taccsra”. Az, hogy a kilenc évfolyamos általános iskolát ismét „bevetette” a kormány, figyelemelterelés az érettségi botrányról és a rossz oktatási rendszerükről – értékelte Kunhalmi Ágnes, aki szerint amíg 16 éves korig tart a tankötelezettség, megtanulhatatlan a nemzeti alaptanterv, uniformizálás és központosítás, egyentankönyvrendszer van, addig a kilenc évfolyamos általános iskola „gumicsont”, amin lehet rágódni. Hozzátette: a kilenc évfolyamos általános iskolának akkor van értelme, ha az alsó tagozatot hosszabbítják meg, de ennek is akkor, ha a tankötelezettség nem 16 év. (MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Geczy Zsolt
2017. március 08. 10:43
Én azért randiznék vele. 9 hétig. 9 és fél hétig.
nyugalom
2017. március 07. 14:07
Mitől is szakértő ez a lény? Miniszteri szék várományosának érzi magát attól, hogy ilyen okosakat ír?! Nem kellene - van neki elég pótolnivalója.
vigyor
2017. március 07. 09:36
...annyival egyszerűbbé vált a világ, álprobléma Kunhalmi nyafog? Akkor a döntés valszeg helyes.
Venn
2017. március 07. 09:33
Röhejművésznő......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!